"Fairplay är väldigt viktigt i innebandy"

Celebrate The Game har införts i Gothia Innebandy Cup i samarbete med Länsförsäkringar, med målet att skapa en ännu bättre miljö i turneringen.

Celebrate the Game är ett fair play-projekt som Gothia Innebandy Cup driver tillsammans med Länsförsäkringar för att skapa en bättre miljö och ett bättre klimat för alla inblandade, på och vid sidan av planen. ”This is youth floorball” är ett av Celebrate The Games viktiga budskap.

Med det menas att spelare, ledare och föräldrar uppmanas att uppföra sig i sann fairplay-anda under turneringen. G15-laget Warberg IBF är en av alla klubbar i Gothia Innebandy Cup som förespråkar fairplay.
– Det är bra med mycket fairplay. Det var en juste match nu. Fairplay är väldigt viktigt i innebandy. Vi är noga i laget med att vi alltid ska spela juste och inte taskigt med slag och sådant. Det är bra att få bort sådant, säger lagkaptenen Thilde Stenbäck.
Hon gillar stämningen och atmosfären i Göteborg.
– Stämningen är jättebra och i laget har vi en väldigt bra sammanhållning, säger hon.
Thilde njuter av att spela innebandy.
– Det bästa med innebandy är att det spelas väldigt snabbt. Man måste vara på tårna hela tiden. Och man får många nya kompisar. Därför är det en väldigt rolig sport

Under torsdagen besegrade de det tjeckiska laget SK Bivojky Litvinov i Lundbystrand. De skaffade sig en tidig 2-0-ledning och vann till slut med 8-0.
– Det var roligt att spela idag, det var vår första match. Vi gjorde en jättebra insats och det var en rolig match. Vi har aldrig mött ett utländskt lag innan. Det var spännande. Det är väldigt kul att spela i Gothia Innebandy Cup, säger Thilde Stenbäck.
Hon har verkligen längtat efter att få spela turneringen i Göteborg.
– Det är kul att äntligen få spela här efter pandemin. Vi gillar att möta andra lag än normalt, säger lagkaptenen.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy