"Fairplay är det som gör matcherna bra"

Celebrate the Game är en del av Gothia Innebandy Cup.

Celebrate the Game är ett fair play-projekt som Gothia Innebandy Cup driver för att skapa en bättre miljö och ett bättre klimat för alla, på och utanför planen. ”This is only a game” är ett av Celebrate The Games viktiga budskap.

Det innebär att spelare, ledare och föräldrar ska respektera varandra hela tiden och påminna varandra om hur viktigt det är att bete sig på rätt sätt. Tillsammans kan vi skapa en ännu bättre miljö på och utanför våra planer. Albin Backholm, som är kapten för CL98IC:s B12-lag, ställer upp på att det är viktigt att komma ihåg att det ”bara” är en sport.
- Fairplay är viktigt eftersom det handlar om att spela schysst, och det är det som gör matcherna bra. Jag tycker att det var en rättvis match i dag, och det har varit det under hela turneringen, säger Albin.
- Våra tränare säger alltid att det är viktigt att spela schysst, och påpekar alltid att det är viktigt med fairplay.

Detta är första gången Albin deltar i Gothia Innebandy Cup, han ser fram emot att återvända i framtiden.
- Det har varit superkul. Jag kommer definitivt vilja återvända i framtiden till den här cupen. Det roligaste har varit att få vara med sina vänner och bo med dem i ett par dagar, säger han.

Albin berättar att han tycker att det är kul att spela innebandy, men också vad han har för planer i framtiden med sporten.
- Det roligaste med innebandy är att spela med sina kompisar, och vinna matcher och göra mål. I framtiden vill jag bli bra och förhoppningsvis spela på en hög nivå, säger han.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy