"En oförglömlig upplevelse för lag från Slovakien"

FBK AS Trencin är en av klubbarna från Slovakien som kommer att medverka i Gothia Innebandy Cup 2023.

Peter Klapita är tränare för FBK AS Trencin. Den slovakiska klubben kommer till Göteborg i januari för att delta i Gothia Innebandy Cup.

Peter, kan du berätta om er klubb?
– Vi är Florbalový klub AS Trenčín med många ungdoms- och herrlag. Förra året var vi den mest framgångsrika ungdomsklubben i Slovakien med fyra medaljer från slovakiska mästerskap.

Varför väljer du att spela i Gothia Innebandy Cup 2023 och hur många lag kommer att delta?
– Innan corona startade var vi på Gothia Innebandy Cup med ett lag med tolvåriga pojkar men de två följande turneringarna vi också ville vara med i ställdes in, så nu väljer vi att komma med två pojklag, födda 2007 och 2008. Vi ser verkligen fram emot det! Vi väljer att spela i Gothia Innebandy Cup på grund av möjligheten att möta många svenska toppklubbar och såklart för att Sverige är det största innebandylandet och för att våra lag älskar det.

Vad gillar du med Gothia Innebandy Cup?
– Jag gillar hur stor turneringen är, många hallar och banor och många olika lag som vi kan möta! Vi har mycket, mycket mindre turneringar i Slovakien och om vi fortfarande vill vara i toppen måste vi också spela hårda internationella matcher som kommer att ge oss många erfarenheter.

Vad har ni för förhoppningar inför 2023 års upplaga av Gothia Innebandy Cup? Vad är ni mest exalterade över?
– Vi är verkligen glada över att få se en SSL-match, att se vackra hallar och banor och innebandykulturen i Sverige som är på världens högsta nivå! Våra förhoppningar är att tjäna så mycket erfarenhet som möjligt och kanske slå en tuff motståndare som kommer att ge oss stort självförtroende för resten av säsongen i Slovakien.

Vad tycker ni om Göteborg som stad? Hur är den jämfört med Trencin?
– Vi älskar staden! Fullt av innebandyspelare under turneringen! Vi älskar att ta en promenad runt stadens centrum och i hamnen och det bästa är att det slovakiska hockeylandslaget tog en guldmedalj här 2002, så det är lite speciellt för oss! I Trencin har vi 55 000 personer och två innebandyklubbar med två arenor, så det är verkligen inte lätt att jämföra, haha.

Tycker du att fler lag från Slovakien borde ta chansen att spela i Gothia Innebandy Cup?
– Den här turneringen är det bästa tillfället för unga spelare från hela världen att jämföra sina kunskaper med de bästa svenska klubbarna i deras eget land. Jag kan inte föreställa mig vad som vore bättre, för att utvecklas som spelare och få lite erfarenhet. Detta är en oförglömlig upplevelse för lag från Slovakien, som alla lag borde testa på! säger Peter Klapita.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy