En av Norges största klubbar kommer till Göteborg med åtta lag

Tunet IBK är stora på hemmaplan - och i Gothia Innebandy Cup.

Tunet IBK från Norge har anmält åtta lag till Gothia Innebandy Cup och ser därmed ut att bli en av de största klubbarna i turneringen i januari.

Tunet IBK grundades den 13 februari 1991. De är en av Norges största och äldsta innebandyklubbar och störst i landet på flicksidan. Klubben har cirka 500 medlemmar och över 30 lag i seriespel. Tunet IBK ligger centralt i Oslo, cirka tre timmar från Göteborg. Dessutom har klubben en lång historia av att medverka i Gothia Innebandy Cup.
– Våra flickor födda år 2000 har vunnit Gothia Innebandy Cup tre gånger och våra flickor födda 2007 och pojkar födda 2005 har båda tagit sig till semifinal i A-slutspelet i turneringen, säger tränaren Morten Larsen.

Tunet IBK kommer till Gothia Innebandy Cup med åtta lag 2023. Spelarna är mellan tolv och sjutton år gamla.
– Många av våra lag har varit med i Gothia Innebandy Cup tidigare. Nu ser vi fram emot att äntligen komma tillbaka efter två år av pandemi. Vi ser mycket fram emot att spela mot lag från andra länder. Gothia Innebandy Cup är en av säsongens höjdpunkter. Det är roligt att spela turneringar som pågår i flera dagar. Våra 13-, 14- och 15-åriga flickor har redan spelat turneringar i Sverige 2022 och är välkända i Göteborgsområdet. Vi har deltagit i Mölndalscupen och Bästkustcupen, säger Morten Larsen.
De är kända för sitt offensiva spelsätt.
– Tunet IBK:s lag vill spela offensiv och underhållande innebandy. Vi vill styra matcherna och spela vårt spel. Med bra lagmoral och hårt arbete kommer vi att kunna nå våra mål på lång sikt, säger tränaren.

Deras största mål med deltagandet i Gothia Innebandy Cup är att ha kul tillsammans.
– Vi vill bygga upp våra lag, träffa andra lag och spelare och självklart spela så bra som möjligt. Om vi ​​ska bli bättre och utvecklas måste vi se till Sverige och andra bra länder som Tjeckien och Finland. Vi ser mycket fram emot Gothia Innebandy Cup, sedan ska vi få en reality check på våra lag och se vad vi behöver jobba mer med och vad vi kan bygga vidare på. Vi ses i januari, säger Morten Larsen.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy