En årlig paus från palmerna i söder

De är inte ensamma om att ofta delta i Gothia Innebandy Cup. Men Palmstaden IK är en av få föreningar som deltagit i nästan samtliga turneringar, och tränaren André Håkansson Roxe ser ingen anledning att sluta resa till Göteborg. – Gothia är årets höjdpunkt. Spelarna pratar om det redan vid början av säsongen, säger han.

Palmstaden IK bildades i Trelleborg 1986 och har en gedigen ungdomsverksamhet. Höjdpunkten under året? Att besöka Gothia Innebandy Cup och få möta både nationellt och internationellt motstånd på en hög nivå.
– I Skåne finns det inte lika många lag att möta, vilket gör att Gothia Innebandy Cup breddar motståndet och gör så att vi får möta andra lag vi inte är vana vid. Dessutom märker vi alltid under matcherna att nivån är högre här under turnerningen, säger André Håkansson Roxe.

André började att spela innebandy när han var elva år. Vid 22 års ålder lade han klubban på hyllan och blev istället tränare för de yngre lagen i Palmstaden. Något som han uppenbarligen tyckte väldigt mycket om – efter 19 år som tränare är han fortfarande lika aktiv.
– Jag har varit på Gothia Innebandy Cup i sju eller åtta år, men föreningen har alltid åkt hit med så många lag som möjligt. Grundidén är att låta alla spela, så vi roterar hela tiden truppen. Det är en rolig turnering med välspelade matcher och bra domare. Dessutom får vi möjlighet att umgås som lag och göra saker utanför innebandyn, säger han.

En av spelarna i Palmstaden IK B15 är Tintin Svemark. I januari 2020 spelade han sin tredje Gothia Innebandy Cup och han ser redan fram emot nästa års turnering, och inte minst möjligheten att få umgås med kompisarna i laget.
– Gemenskapen är det allra bästa. Men det är givetvis också roligt att turneringen är så stor, den bjuder på bra motstånd från hela Sverige och även internationellt. Att spela cup är ofta roligare än seriespelet, säger han.

Bild: Palmstaden IKs P15-lag

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy