Dubbel utmaning för Emilynn från USA

Spelarna i USA Floorball Y16 MNT kommer från olika delar av landet. Till Gothia Innebandy Cup har de med sig två lag som båda spelar i pojkklasser. I det ena laget spelar Emilynn Williamsson som brinner för sporten.

Emilynn Williamsson, 15, är en del av laget från USA som spelar i klassen B15. De har även med sig ett lag som spelar i B12. 

– Det är väldigt roligt att vara här och tuffa matcher, säger hon.

Till skillnad från många andra lag kommer inte spelarna i USA Floorball från samma stad. De bor runt om i hela landet, tränar på egen hand och har just börjat spela tillsammans. 

– Vi har några turneringar i USA, det är där vi lär känna varandra och kan spela ihop, säger Emilynn. 

Innan Gothia Innebandy Cup började var laget på läger i Jönköping för att spela ihop sig. Där mötte de KFUM Jönköping, som bjöd på hårt motstånd.

– De slog oss ganska stort, men vi fick bra träning, säger Emilynn.

Det var först för 3–4 är sedan som hon började spela innebandy på tävlingsnivå. Innan dess spelade hon mest med sina syskon lite då och då. Intresset för sporten har hon fått från sin pappa som kommer från Sverige.

– Min pappa älskar innebandy. När han flyttade till USA tyckte han det var tråkigt att det inte gick att spela, så han startade ett lag för vuxna. För 3–4 år sedan startade han ett lag för barn, Orlando Viking, där vi spelar, säger hon.

I turneringen förväntar hon sig många tuffa matcher. Första matchen åkte de på en stor förlust, men under lördagen kom första vinsten.

– Det var häftigt att vinna och det kommer bli en stor boost för hela laget, säger Emilynn.

Det är första gången de möter lag från andra länder. Och att vara i Göteborg är en rolig upplevelse.

– Hela laget tycker det är väldigt spännande – speciellt det yngre laget, säger hon med ett stort leende.

För Emilynn är det inte bara en utmaning att spela mot lag från andra länder. USA Floorball spelar i en klass för pojkar och hon är en av två tjejer i deras lag.

– Jag gillar utmaningen, killarna förväntar sig mycket av mig och det gillar jag, säger hon.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy