"Det här var utan tvekan veckans höjdpunkt"

Malmö FBC vann efter en riktig kämpainsats.

Efter en jämn match i Prioritet Serneke Arena mellan Malmö FBC och GIF Fighters i G16-kategorin, vann Malmö till slut med 3-1.
- Det här var helt klart cupens höjdpunkt, säger Heidi Gallino, kapten i Malmö FBC.

Det var en riktigt spännande tillställning när Malmö FBC och GIF Fighters från Norge möttes under lördagen i B-slutspelets kvartsfinal. Trots att de låg under med 1-0 i halvlek, vände Malmö och vann till slut med 3-1.
- Det var en riktigt stressig match, men vi hanterade det bra och kämpade som ett lag. Vi jobbade hårt i både försvar och anfall, och stöttade varandra i allt till 100%, säger Heidi.
- Jag tror att det var vår mentalitet som gjorde att vi vände i den andra halvleken. Vi skulle vidare, inget annat var aktuellt.

Heidi har en stor passion för innebandy, och för henne är det matcher som denna som är det bästa med sporten.
- Jag älskar innebandy och älskar mitt lag, så detta var jätteviktigt för mig. Det kunde verkligen inte blivit bättre.

Under Gothia Innebandy Cup är det tätt matchande, och korta stunder mellan matcherna. Då måste man hitta sätt att ladda om i de korta mellanrummen.
- Mellan matcherna brukar vi vila på rummen i skolan där vi bor på. Sen gäller det att vi taggar till inför nästa match med musik och att vi även peppar varandra inför varje match.

Är det jobbigt med många matcher, eller är det något som du gillar?
- Jag vill alltid spela matcher, därför är det inte är ett problem för mig. Sen är det klart att det är jobbigt och man känner sig trött i kroppen, men det är alltid kul att spela, säger hon.

Hon säger att det har varit en bra vecka i Göteborg, men när hon fick frågan om vad veckans höjdpunkt var tvekade hon inte en sekund.
- Den här matchen är självklart veckans höjdpunkt, säger Heidi.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy