Den tjeckiska dominansen på Gothia Innebandy Cup

Semifinalerna i G16-kategorin bestod enbart av tjeckiska lag.

Det har varit tjeckisk dominans i G16-kategorin. Under söndagen väntar en heltjeckisk final, efter två heltjeckiska semifinaler.
- Jag tror vi kan vara en inspiration till andra tjeckiska lag, säger Lota Najsrova, kapten för finalklara Bulldogs Brno.

Det var tjeckisk dominans i semifinalerna i G16-kategorin. I den ena semifinalen mötte Bulldogs Brno och IBK Hradec Králové, och i den andra stod PSN Tatran Stresovice mot FBC Liberec. Nu står det klart att det blir en final mellan Bulldogs Brno och PSN Tatran Stresovice.
- Det känns jättebra. Det var en tuff semifinal fylld av känslor, så det känns jätteskönt att ha avancerat till finalen, säger Lota.

Varför tror du att tjeckiska lagen har lyckats så bra i år?
- Jag tror att det har med att vi är så positiva och stöttar varandra hela matcherna igenom. Jag tror att det utmärker oss, säger Ema Hanakova, spelare i Bulldogs.

Tjejerna medger att de inte trodde att det skulle gå så här bra i turneringen. Nu tror de att de kan bli en inspiration för att fler tjeckiska lag ska komma hit nästa år.
- Jag trodde att de svenska lagen skulle vara starkare än oss, så jag är förvånad och glad över att vi har tagit oss hela vägen till finalen, säger Lota och fortsätter.
- Jag hoppas att de tjeckiska lagens prestationer kan bli en inspiration för andra lag i landet att vilja delta i turneringen nästa år.

I morgon väntar finalen mellan de två tjeckiska lagen. De har stött på varandra tidigare.
- Vi känner till dem väldigt väl, eftersom vi har mött dem flera gånger hemma i Tjeckien. Men det kommer bli spännande och vi kommer göra allt för att vinna, säger Lota.

Den tjeckiska finalen spelas under söndagen i Partille Arena vid 13:20.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy