Den rosa muren som stöttar sin klubb

Det tyska fotbollslaget Dortmund stöttas under sina hemmamatchen av ”Den gula muren” – en massiv ståplatssektion fylld med gulklädda supportrar. Motsvarigheten i innebandyn finns hos Vara IBK – ”Den rosa muren”.

Bakom lagen som deltar i Gothia Innebandy Cup finns en hel rad av engagerade föräldrar som supportar sina barn. Det rosa laget som kommer från Vara, cirka åtta mil nordöst om Göteborg, var minst sagt ett tydligt exempel på det. 
Så fort något av klubbens lag sprang in på plan så fanns det en rosa mur på sidan. En av dem som var mitt i smeten var Anna Thoresson, mamma till två pojkar som spelar i klubben.
– Spelarna tycker det är kul. De hörde inte oss första matchen, så då ökade vi. Jag tror man blir extra taggad som spelare, säger hon.

Föräldrarna har tagit fram en supportertröja med texten ”Forza di rosa”, i samma rosa färg som spelarnas matchtröjor. En färg som gör dem svåra att missa. Klubben deltog med lag i åldersklasserna B13, B15 och G15 och oavsett vilket lag som spelade så var ”Den rosa muren” på plats. 
– Vi försöker åka runt på allas matcher under turneringen. Det är en jättego stämning, man får en helt annan kontakt i laget när man lär känna föräldrarna, säger Anna.

Hon berättar att de stött på fler hejarklackar under turneringen, men ingen lika stor som deras. Och hon är övertygad om vad stödet från sidan betyder för spelarna.
– Det betyder massor, de höjs och drivs, säger hon.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy