Filippa Olander ledde nya klubben Lindås IBK till seger direkt

Lindås IBK var det starkaste laget i G18-finalen mot FBC Engelholm. Matchens MVP Filippa Olander fick bästa möjliga start i sin nya klubb.

Filippa Olander är helt ny i Lindås IBK. Det hindrade inte henne från att leda laget till seger i Gothia Innebandy Cup. Snacka om drömstart.
– Det känns helt sjukt att ha vunnit Gothia Innebandy Cup, säger forwarden.


FBC Engelholm och Lindås IBK hade båda spelat flera jämna matcher och kämpat sig fram till finalen. Väl där var det Lindås IBK som inledde matchen bäst. Ella Essman gav Lindås IBK ledningen efter fem minuter och tre minuter senare utökade Filippa Olander ledningen till 2-0, vilket stod sig till pausvilan. Lindås IBK har haft en styrka i att ha haft ett spritt målskytte under turneringen. Det har varit många spelare som har kunnat kliva fram och göra mål. Den styrkan visade sig viktig även i finalen.

I början av andra perioden gjorde Filippa Olander sitt andra mål i matchen. De släppte aldrig greppet om matchen och kunde ta hem den äldsta kategorin i Gothia Innebandy Cup. FBC Engelholm reducerade genom Elina Derwik men när Ella Essman gjorde 4-1 var saken klar. Lindås IBK är mästare i G18-kategorin i Gothia Innebandy Cup 2024.
– Jag är ny i Lindås IBK så detta var nästan min debut. Det känns mycket bra och helt sjukt att ha vunnit Gothia Innebandy Cup, säger matchens MVP och tvåmålsskytt Filippa Olander.

De fick en lite knackig start men står nu här som turneringssegrare.
– Vi hade det kämpigt och förlorade två matcher i början men sedan kom vi ikapp och nu har vi vunnit Gothia Innebandy Cup.
Hon är belåten över sina två fullträffar.
– Det var en magisk känsla att göra mål. Det var enormt skönt och kändes väldigt bra.
Hur ska ni fira triumfen?
– Vi ska äta något gott och ha kul med laget.
Vad har du för drömmar med innebandyn?
– Det är att representera Sverige. Jag hoppas att det kommer att hända, säger Filippa Olander med ett brett leende.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy