Dagens finaler från Partille Arena - LIVE

Läs om finalerna som spelas på Partille Arena under den sista dagen av Gothia Innebandy Cup. Sidan uppdateras under dagen.

B16: CL98IC - Kanonyri Kladno 3-4 (0-0) efter straffar
Det svenska laget CL98IC mötte Kanonyri Kladno från Tjeckien i dagens sista final: B16-finalen. Det var en tight första period med inte många chanser. Finalen var mållös efter de första 20 minuterna. I den andra perioden blev tempot högre. Den andra perioden var lika tight som den första. Ställningen var fortfarande 0-0 vid full tid. Straffar avgjorde matchen, och det blev en riktig thriller. CL98IC tog ledningen i straffläggningen och var två mål före men sedan kom Kanonyri Kladno tillbaka och vann till slut. Det tjeckiska republikanska lagets lagkapten Ferdinand Tomasek gjorde sedan det vinnande målet med en iskall straff. Spelarna var oerhört glada och firade med sina fans och vänner på läktaren.
– Det är fantastiskt. Jag har aldrig vunnit en turnering tidigare i mitt liv, så det här är stort. Jag har en overklig känsla just nu. Nu ska vi fira på bussen hem, vi kommer nog sjunga och dansa mycket hela tiden. Vi är så glada, säger matchvinnaren Ferdinand Tomasek.

B17: TJ Znojmo LAUFEN CZ - IK Zenith 2-4 (1-1) efter straffar
B17-finalen mellan TJ Znojmo LAUFEN CZ från Tjeckien och svenska IK Zenith var oavgjord efter tio minuter. Efter 14 minuter gjorde Martin Vavrina mål för TJ Znojmo LAUFEN CZ. IK Zenith kom tillbaka och vände matchen tack vare två fina mål från duktige spelaren Alek Lundwall. Lagen bytte målchanser med varandra i början av den andra perioden. TJ Znojmo LAUFEN CZ träffade stolpen halvvägs in i den andra perioden. Tomas Svetlik kvitterade finalen med bara lite mer än en minut kvar och matchen gick därmed till straffar. IK Zenith gjorde mål på två straffar och målvakten Albin Wigren släppte inte in någon straff alls. Målvakten fick det välförtjänta priset som MVP i finalen.
– Det känns så, så bra. Vi har spelat med ett väldigt ungt lag och med tre femmor hela vägen. Vi har gjort detta tillsammans. Det var en spännande match och jag hade en väldigt bra känsla i straffläggningen. Nu ska vi fira hela dagen. Tränaren ska göra hamburgare till hela laget, så det blir gött, säger hjälten Albin Wigren.

G16: Black Angels - Jönköpings IK 5-2 (1-1)
Black Angels från Tjeckien tog ledningen i G16-finalen i första minuten, tack vare ett mål från Linda Fuchsová. Jönköpings IK kom tillbaka och kvitterade efter 13 minuter. Ebba Böwing heter den glada målskytten. Black Angels gjorde direkt mål i inledningen av den andra perioden. Linda Fuchsová gjorde mål igen med ett fint skott. Jönköpings IK kom tillbaka för andra gången i finalen när Filippa Hellström gjorde 2-2. Linda Fuchsová fullbordade sedan sitt hattrick och firade tillsammans med glada lagkamrater. Black Angels fortsatte att göra mål. Nikola Štekerová och Agáta Procházková stänkte dit ett mål vardera när Black Angels utökade sin ledning till 5-2, vilket var resultatet vid full tid.
– Det känns fantastiskt. Vi höll på att missa turneringen och nu står vi här som vinnare. Jag förväntade mig inte att jag skulle göra tre mål i finalen. Vi har fortsatt att springa, springa och springa och har spelat väldigt bra tillsammans som lag. Det andra laget spelade jättebra, men vi har visat hur innebandy ska spelas. Vi kommer att sjunga och dansa på bussen hela vägen hem, säger MVP:n Linda Fuchsová.

B18: Pixbo Wallenstam - Warberg IBF 5-4 (2-3)
Pixbo Wallenstam inledde B18-finalen mot sina landsmän i Warberg IBF riktigt bra. Benjamin Schill gjorde mål redan efter två minuter och fem minuter senare var det Jakob Heins tur att göra mål för det lokala laget. Johan Larsson gav Warberg IBF hopp när han gjorde 2-1 med ett härligt skott och firade sedan med mycket firande inför sina fans. Ännu gladare blev fansen när Filip Holmer kvitterade tre minuter senare. Warberg IBF fullbordade vändningen efter 14 minuter, när Totte Lanai gjorde mål. Det ledde till ännu mer firande på läktaren. Det var en väldigt spännande första period med många mål. Oscar Winblad Bergholtz gjorde 3-3 i den andra perioden i denna fantastiska match. Sedan fick Warberg IBF en straff. Totte Lanai var iskall och Warberg IBF var tillbaka i ledningen. Benjamin Schill gjorde 4-4 med mindre än sex minuter kvar. Pixbo Wallenstam fick sista ordet i finalen då de gjorde mål med bara 40 sekunder kvar. Hjälte: Jakob Heins.
– Det var vår tredje raka seger i B18-kategorin. Det var vår tränares sista Gothia Innebandy Cup, så vi vann för honom. Vi ska nu fira tillsammans och dansa i omklädningsrummet, säger Jakob Heins, matchvinnare och MVP i B18-finalen.

G17: IBF Älvstranden - Ingelstad IBK 3-1 (2-0)
Ingelstad IBK träffade ribban två gånger under de första tio minuterna i den helsvenska G17-finalen mot IBF Älvstranden. Men det var IBF Älvstranden som gjorde det första målet i finalen. Linnea Wising gav sitt lag ledningen efter 13 minuter. Ella Kroon dubblade ledningen för IBF Älvstranden två minuter senare. De ledde med 2-0 efter första perioden i finalen. Wilma Nilsson gjorde matchen ännu mer spännande när hon reducerade till 2-1. Men minuten efter gav Indra Bäckvalls fina skott IBF Älvstranden en ny tvåmålsledning. I slutändan var IBF Älvstranden det bättre laget idag. De var väldigt nöjda efter slutsignalen i Partille Arena.
– Det känns fantastiskt, vi har kämpat hårt för det här. Att vinna den här turneringen är hur stort som helst. Nu ska vi fira med dans i omklädningsrummet, säger finalens MVP, målskytten Linnea Wising.

G18: FBC Liberec - Landvetter IBK Wings 1-4 (0-1)
Det var en tät första period mellan FBC Liberec från Tjeckien och det svenska laget Landvetter IBK Wings i G18-finalen. Alice Haeggman gav Landvetter IBK Wings ledningen efter elva minuter. Hon stal bollen framför mål och gjorde mål med ett direktskott. Det var det enda målet under de första 20 minuterna. I mitten av andra perioden gjorde Emma Nilsson 2-0 till Landvetter IBK Wings i powerplay. Några minuter senare utökade Tilda Eriksson ledningen till 3-0. Sedan gjorde Alice Haeggman sitt andra mål i matchen. Karolína Klubalová gjorde mål för FBC Liberec med två minuter kvar. Svenskarna gick segrande efter en fantastisk andra period och en turnering fylld med fina prestationer.
– Det känns väldigt bra. Det var jätteskönt att göra två mål i finalen. Vi vet inte hur vi kommer att fira, vi har inte tänkt så långt, men vi kommer garanterat att njuta av tiden, säger Alice Haeggman, MVP i G18-finalen.