CL98IC vann G14-serien efter en rafflande finalmatch mot Warberg

CL98IC besegrade Warberg IBF med 3–1 i G14-finalen

Svenska CL98IC besegrade svenska Warberg IBF 1 i G14-finalen med 3–1.
– Vi har så himla roligt och jag är så stolt, säger CL98ICs Wilma Benker.

Matchen började i ett rasande tempo – och i den böljande inledningen tog CL98IC ledningen efter bara tre minuter genom Alva Pettersson. CL98IC fortsatte att ligga på och kunde utöka sin ledning till 2–0 genom Wilma Benker i den 14:e matchminuten – ett mål som var var CL98ICs 30:e mål i turneringen.
– Vi har så roligt ihop och det gör oss starka. Vi har spelat ihop sedan vi var fyra och jag är så sjukt stolt över allihopa, säger Wilma Benker.
Redan i den första matchminuten av den andra halvleken kunde Warberg emellertid reducera till 2–1 genom Ebba Svensson. Men det höll sig blott i fem minuter – CL98IC gjorde nämligen sitt tredje mål i matchen genom Wilma Benker sitt andra mål för dagen och drog ifrån till ytterligare en tvåmålsledning.
– Jag tyckte att vi hade kontroll på hela matchen. Men det är alltid spännande att spela innebandy, saker kan hända så snabbt så jag hann bli lite nervös, säger hon.
Men Warberg gav inte upp där – trots underläge låg laget på för en kvittering. Trots upprepade försök fick Warberg dock inte in något mål och CL98IC korades till segrare i G14-serien.
– Det här är anledningen till att vi spelar innebandy, och det här är vad vi vill göra – jag är så himla glad, säger hon.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy