CL98IC B18-kategorins stora dominanter i GIC 2024

CL98 IC har ställts inför sju prov i Gothia Innebandy Cup 2024 och klarat av samtliga. Efter tre silver fick de slutligen stå överst på pallen.

Efter sju raka vinster är de mästare i B18-kategorin. Det var extra förlösande för CL98IC då de tidigare hade förlorat tre finaler i turneringen.
– Varje spelare i det här laget håller hög klass, säger tvåmålsskytten Olle Nilsson.

Vinner man sju raka matcher är man helt klart värdiga vinnare av en turnering. I finalen tog de direkt tag i taktpinnen och gick upp i en 3-0-ledning i första perioden efter mål av Olle Nilsson, Elof Fager och Hjalmar Wahlström. I andra perioden kom Mölndals IBF tillbaka och gjorde tre raka mål. Men CL98IC lät sig inte nedslås av detta utan lade istället i en extra växel och gick ifrån igen. Segern var till slut odiskutabel och segersiffrorna skrevs till 6-3. Olle Nilsson gjorde två mål i matchen, varav det ena var det viktiga 4-3-målet, och fick priset som matchens MVP. Efteråt var han i sjunde himlen.
– Det känns så härligt att vinna. Det var lite nervigt när de kom tillbaka och kvitterade men sedan stängde vi matchen. Varje spelare i det här laget håller hög klass, säger Olle Nilsson.

Det märks tydligt att de har väldigt roligt ihop och har en stark laganda.
– Det som gör oss så bra är vi har spelat länge ihop och är tajta i laget. Vi har vunnit tre silvermedaljer tidigare. Detta var första gången vi vann Gothia Innebandy Cup. Det är härligt!
Det var glasklart hur de skulle fira triumfen kommande timmar.
– Vi kommer dunka musik hela vägen hem till Kalmar, säger Olle Nilsson.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy