Christer har varit med på samtliga GIC sedan 1997

Sedan 1997 har Svenljunga IBK:s ledare Christer Abrahamsson inte missat en enda upplaga av Gothia Innebandy Cup.

Christer Abrahamsson är verkligen en legendar i Gothia Innebandy Cup-sammanhang – efter sitt 26 år långa engagemang som ledare för Svenljunga IBK-lag på turneringen.

Christer, som kallas för "Clibbe”, har varit aktiv i föreningen sedan starten för 34 år sedan och tränat spelare som exempelvis förre landslagsstjärnan Kimmo Eskelinen. Att kalla "Clibbe" för en eldsjäl är nästan ett understatement.
– Jag har varit med i Svenljunga IBK sedan klubben blev till 1989 och har varit klubben trogen hela tiden. Hade inte jag varit det så hade inte denna klubb funnits, säger Christer Abrahamsson, som är lite av en allt-i-allo i klubben.
Han berättar hur han hamnade på Gothia Innebandy Cup från början, år 1997:
– Vi var med i Göteborg Cup, som visserligen inte gick samtidigt, och ville prova någon ny turnering med lite mer seriösa innebandymatcher. Jag har alltid haft hand om ett lag under dessa turneringar.

Hur känns det att ha varit på varenda GIC-upplaga sedan 1997?
– Det känns väldigt bra och det har varit väldigt roligt nästan varje gång. Jag ser alltid fram emot nästa turnering, svarar ledaren.
Vad betyder Gothia Innebandy Cup efter alla besök på turneringen?
– Den betyder en trevlig stund med gänget och att vi får se hur vi står oss mot andra lag. Vi har inga större förväntningar på de flesta turneringar vi är med på men vi har det roligt och det är det viktigaste, tycker jag.
Hur tycker du att turneringen har förändrats genom åren?
– Den har blivit bättre och bättre. Det är bra att det är ett ställe där barnen kan "leka av sig" och ha kul och det är bra att man kan använda spårvagn och allmänna bussar. Det är även bra att fler samlade matcher i gruppspelet gör att man inte behöver resa till för många olika hallar.

Kviberg Arena är ny spelplats för 2024. Christer Abrahamsson tycker att det ska bli kul att besöka Kviberg Arena i januari.
– Det är bra med större arenor, så det finns plats för publik och inte blir så trångt. Och för spelarna är det roligt att spela i större arenor, med mer publik.
Denna gång deltar Svenljunga IBK med ett pojklag med spelare födda 2008 och 2009.
– Vi kommer med endast ett lag i år. Det är väldigt dålig uppslutning kring innebandyn i Svenljunga just nu men jag hoppas på ändring. Vi har inget riktigt mål men att gå till A-slutspel är alltid roligt och att vinna minst en slutspelsmatch. Annars är det bättre att gå till B-slutspel och vinna fler slutspelsmatcher, vilka alltid är nervösa att spela, säger Christer Abrahamsson.

Christer och spelare i hans lag ihop med WIC-ikonen Magnus Svensson på Gothia Innebandy Cup år 2011.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy