Baruffaldi – 25 år som funktionär

Älskar sitt jobb så mycket att hon jämt kommer tillbaka.

På Gothia Innebandy Cup är det inte bara lagen som skapar nya bekantskaper. För funktionären Adele Baruffaldi är gemenskapen och att få träffa nya människor är det bästa med jobbet.
– Det är så roligt att få träffa lagen och de gamla och nya medarbetarna, säger hon.

Adele Baruffaldi är en av de många funktionärer som arbetar under Gothia Innebandy Cup. Hon har jobbat så länge att hon inte riktigt vet hur många år det är.
– Jag tror det måste vara 24–25 år nu, säger hon.
Hälsa och idrott är något som är viktigt för henne. Förutom Gothia Innebandy Cup brukar hon även vara funktionär på Partille Cup och Gothia Cup. Till vardags är hon idrottslärare på Burgårdens gymnasiesärskola.
– Idrott är det bästa som finns. Man håller sig ung genom att röra på sig, men även genom det sociala sammanhanget och att få umgås med ungdomarna, säger Baruffaldi.
Som funktionär jobbar hon bland annat i köket, städar och är skolvärd.
– Det jag tycker om mest är att städa, och sedan kanske dela ut lite mat på kvällen. Då har man tid att umgås och prata med andra och även titta på matcherna mellan, säger hon. 

En av de saker som fick Adele Baruffaldi att börja jobba på Gothia Innebandy Cup är hur kul hon tycker det är att socialisera med andra. Men hon anser även att det en bra erfarenhet och inte minst ett viktigt jobb.
– Det spelar ingen roll om du städar eller är ingenjör på NASA. Alla behövs i samhället. Det kommer många ungdomar hit och det kanske är deras första jobb. Jag brukar säga till dem att det är en jättebra erfarenhet, säger hon.

 Trots att hon närmar sig pensionsålder vet hon inte om karriären som funktionär på Gothia Innebandy Cup kommer ta slut inom en snar framtid. Varje år säger hon är det sista, men det slutar alltid med att hon kommer tillbaka nästa år.
– Det är intensiva dagar, men det är så roligt att få träffa lagen och de gamla och nya medarbetarna, säger Adele Baruffaldi.

 

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy