Både titel och landslagsuttagning för Linda

Linda Fuchsová hade en supervecka i Göteborg.

Linda Fuchsová spelar för G16-laget Black Angels från Tjeckien. Hon både vann Gothia Innebandy Cup och blev uttagen till juniorlandslaget under sin vecka i Göteborg.
– Jag lever verkligen för stunder som dessa, säger hon.

Dagen före starten av Gothia Innebandy Cup meddelade innebandyförbundet i Tjeckien att Linda Fuchsová och hennes lagkamrat Agáta Procházková är uttagna till matcher med juniorlandslaget i februari.
– Det var såklart härliga nyheter för mig, som är en person som försöker uppnå något större i sin innebandykarriär. Att bli uttagen var alltid en av mina största drömmar och det ger en alltid den bästa känslan att bli det, säger Linda Fuchsová.
Matcherna i Hradec Králové blir dock inte hennes första med landslaget.
– Min premiär var i oktober förra året på Euro Floorball Tour i Uppsala. Men ärligt talat? Jag tror att även spelare som är med i landslaget under en längre tid fortfarande känner stoltheten över att spela för sin nation och representera sitt land. Det är verkligen något som du aldrig kan tröttna på och du uppskattar det alltid till max.

Sedan startade Gothia Innebandy Cup och Black Angels spelade riktigt bra.
– Det var en fantastisk upplevelse. Jag kommer definitivt inte att glömma det. Vi hade så roligt med vårt lag, inte bara på planen utan självklart också mellan matcherna. Vi förväntade oss inte ens att det skulle bli så här bra, säger tonåringen.
De nådde G16-finalen. Där mötte de Jönköpings IK från Sverige och det kunde inte ha gått så mycket bättre för Linda Fuchsová och Black Angels. Hon gjorde deras tre första mål i finalen och de vann finalen med fem mål mot två. Hur hon kände efter sitt hattrick?
– Det är verkligen svårt att förklara men låt mig försöka. Visst kändes det fantastiskt. Jag är så tacksam över att jag kunde hjälpa mitt lag att vinna matchen med dessa mål. Jag tycker att vi förtjänade det och jag betraktar till och med varje mål som en belöning för något vi gjorde bra på planen. Det är också ett tydligt tecken för mig på att jag gör något bra i min långsiktiga förberedelse – på träningar etc – vilket är jättebra, säger hon.

De är Gothia Innebandy Cup-mästare. Det är något de inte trodde skulle hända några månader innan.
– När registreringen öppnade var det en så liten mängd spelare från vårt lag som var intresserade. Vi lyckades nästan inte få in ansökan i tid. Som ni kunde märka var vi inte så många. Men som tur var räckte det för att åka till turneringen och spela alla de här matcherna, säger hon med ett leende.
Hur firade ni titeln på bussen hem till Tjeckien?
– Vi sjöng och dansade. Vi var så lyckliga, jag lever verkligen för stunder som dessa. En fantastisk bonus var att vårt G14-lag också vann. Vi kunde alla fira tillsammans på vägen tillbaka, säger Linda Fuchsová.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy