Att coacha laget ger mer energi i vardagen

Lina Hasselberg har tränat FBC Karlskronas G12-lag sedan spelarna var sex år gamla.

Lina Hasselberg har varit ledare för tjejerna i FBC Karlskronas G12-lag sedan de startade - nu har hon mer energi i vardagen.
– Det har gett mig så mycket att få göra den här resan med dem, säger hon.

Ledaren i FBC Karlskronas G12-lag har alltid brunnit för innebandyn. Så när Lina Hasselberg fick chansen att coacha laget tog hon den. Något hon inte har ångrat en sekund. Trots match och träningar flera dagar i veckan anser hon att hon inte hade klarat vardagen utan innebandyn. Hon spelade själv för samma förening som ung, och när dottern ville börja med innebandy bestämde hon sig för att tillsammans med sin man och två andra föräldrar bli ledare i laget.
– Det är så bra gemenskap, både bland tjejerna och oss ledare, att jag får energi av att vara med dem, säger hon.  

Även att få se spelarna utvecklas är en drivkraft för Hasselberg, som har coachat de nu tolvåriga tjejerna sedan de var sex år gamla.
– Det är superkul att få följa deras utveckling från att de var sex år och red häst på klubborna, tills nu när de spelar stora turneringar som Gothia Innebandy Cup, säger hon.
Trots att det tär på krafterna att resa till Göteborg och vara borta flera dagar gynnar det gruppen. Tjejerna tycker det är jätteroligt att få möjligheten att spela och umgås med varandra, så Lina Hasselberg och de andra ledarna försöker åka i väg så ofta som möjligt på läger och träffar.
– Det betyder mycket för tjejerna att göra sådant här, det är mer än bara innebandy. Så det är klart man vill fortsätta när man ser hur glada de är.

Det är även en stor grupp föräldrar som har följt med upp till Göteborg för att se tjejerna spela Gothia Innebandy Cup. Hasselberg berättar att laget inte hade kunnat fungera om det inte vore för deras uppoffringar.
– Det är en otrolig uppslutning och verkligen givande att få vara med och leda den här gruppen, säger hon.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy