Ale IBF första lag till A-final: ”Obeskrivlig lycka”

Elsa Nielsen och hennes lagkamrater i Ale IBF:s G17-lag deltar i Gothia Innebandy Cup för första gången. På första försöket har de nått final.

Elsa Nielsen gjorde två mål när Ale IBF slog tillbaka Värnamo IK med 3-0 och som första lag tog sig vidare till A-final. Hon är lycklig över finalplatsen.
– Det känns jättebra och otroligt kul, säger Ale IBF:s hjälte.


Första perioden var en jämn historia som förblev mållös. I andra perioden var Ale IBF starkast. Elsa Nielsen spräckte nollan och sedan gjorde lagkamraten Nellie Lyckner 2-0. Elsa Nielsen avslutade målskyttet med sitt 3-0-mål.
– Vi gjorde en jättebra match överlag. Vi kämpade oss igenom matchen hela vägen. Vägen till final har varit väldigt bra. Vi har inte förlorat någon match, säger Elsa Nielsen.

Hon är såklart också glad över sina dubbla fullträffar.
– Målen var väldigt lika varandra. De kom efter frislag som vi har övat in innan och sedan var det bara att sätta dit den. Det var obeskrivlig lycka när bollarna gick in, säger hon.

Tack vare semifinalvinsten blev de första lag att ta sig vidare till A-final.
– Det känns jätteroligt och spännande. Nu längtar man till imorgon. Fortsätter vi som i dag är det bara att gå för guldet. Vi kämpar och har en väldigt go grupp. Vi peppar och sliter till sista sekunden.
Första deltagandet i Gothia Innebandy Cup – och finalplats direkt.
– Vi är jättenöjda. Segern betyder väldigt mycket. Vi har haft en riktigt rolig turnering än så länge. Guldet skulle vara pricken över i:et.

Elsa Nielsen vill fortsätta spela innebandy länge till.
– Jag vill gå så långt som möjligt och ha skoj på vägen, säger tvåmålsskytten.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy