Vanliga funktionärsfrågor

När spelas Gothia Innebandy Cup 2024?

Gothia Innebandy Cup spelas 4–7 januari (vecka 1)

När börjar funktionärsuppdragen?

Datum varierar beroende på vilket uppdrag man har. Du hittar detaljer för uppdragen under Tillgängliga uppdrag ”Mer info”, intill ansökningsknappen. Första dagen för de flesta av våra funktionärer är onsdag 3 januari och pågår till söndag 7 januari (5 dagar)

Vem står bakom Gothia Innebandy Cup?

Gothia Cup ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen BK Häcken.

När kan man söka till att bli funktionär?

Vi öppnar ansökningarna i mitten av september och allteftersom uppdragen fylls så tar vi ner uppdragen från hemsidan. 

Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

Alla personer som fyllt 16 år är välkomna att söka sig till Gothia Cup. Men som exempelvis skolvärd krävs det att du fyllt 23 år, som matsalsansvarig 21 år och som städare ska du fyllt 18 år för att kunna söka. Ålderskrav för respektive uppdrag hittar du där du söker uppdraget. Vi har personer mellan 16-60+ år som är med oss så känn inte att du är för gammal för det är man aldrig!

Är det många som söker uppdrag som funktionär under Gothia Innebandy Cup?

Ja det är väldigt många. 2020 hade vi cirka 500 tillsatta funktionärer och cirka 200 nya ansökningar. Det är även många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt. Alla ansökningar som kommer in läses och behandlas av ansvariga på Gothia Innebandy Cup.

Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Cup är det ett extra plus.

Behöver jag komplettera min ansökan med något?

För våra ledaruppdrag ser vi gärna att du skickar med ditt CV, annars räcker det med formuläret här på hemsidan. Vi kan även komma att begära utdrag ur belastningsregistret för de uppdrag där du har en nära kontakt med våra gäster, exempelvis inom skolboende.

Får jag några raster?

Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser och äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och planera raster tillsammans med den som är ansvarig.

Jag har inget boende i Göteborg. Ordnar ni boende för funktionärer?

Nej, tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda boende åt våra funktionärer. Enda undantaget är uppdragen skolvärd och Teamledare på skola, där uppdraget innebär att bo på en skola under hela uppdragsperioden.

Men gör ändå som så att du hör av dig till oss så kan vi se vad vi kan göra!

Får jag någon ersättning som funktionär?

Ja, det får du. Den ersättning som du eller din förening erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb.

Erbjuder ni något mer än en ekonomisk ersättning?

Absolut. Om du har rätt inställning, är ambitiös, flexibel, och tar dig hela vägen fram till ett uppdrag erbjuder vi dig följande:

  • Utbildning

  • Möjlighet att växa i en världsledande organisation

  • Om önskas, ett intyg med personligt utlåtande

  • Arbetslivserfarenhet

  • Funktionärskläder

  • Frukost, lunch och middag under turneringen

Kommer jag att bli kallad till en intervju?

Om du går vidare i rekryteringsprocessen efter du ansökt så blir du kallad till en intervju. Vissa uppdrag kräver inget intervjutillfälle. 

Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

Något speciellt sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked i början av december ska du ta kontakt med Gothia Cup på funktionar@gothiacup.se.

Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

Nej, du kan inte bli rekryterad till fler än ett uppdrag. När du ansöker kan du välja ett första val, andra val och tredje val. Vi utgår alltid efter ditt första val men om vi anser att du är mer passande för andra uppdrag så kommer du att bli kontaktad.

Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

Ja, det finns det. Samtliga funktionärer måste genomföra minst en utbildning för att bli godkänd som funktionär. Antalet utbildningar varierar beroende på vilket uppdrag du har. Alla utbildningar i Gothia Cups regi är obligatoriska.

Vilka tider är det som gäller under själva cupveckan?

Det varierar beroende på uppdrag. Som skolvärd och Teamledare bor du på skolan under hela uppdragstiden, som kokerska kan det bli långa dagar och som matsalsvärd eller städare är passen cirka åtta timmar per dag.

Får jag några speciella kläder som funktionär?

Självklart, samtliga funktionärer får minst en t-shirt. Funktionärskläder tillsammans med ackrediteringsbrickan hämtar du ut på angiven plats ett par dagar före turneringen. Om du blir antagen som funktionär kommer vi att informera dig ytterligare.

Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

Då tar du kontakt med oss på Gothia Innebandy Cup genom att maila funktionar@gothiacup.se eller ringa oss på 031-50 67 80.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy