Information om Covid-19

Uppdaterad 2021-12-09

Våra deltagares och våra funktionärers trygghet under turneringen är vår högsta prioritet. Med hänsyn till den pågående pandemin är det viktigt för oss att du känner dig trygg med att delta i cupen. 

Vi arbetar med planering och anpassning av Gothia Innebandy Cup 2022 för att genomföra turneringen i enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer, tillämpliga lagar och förordningar, samt i enlighet med Svenska Innebandyförbundets riktlinjer och rekommendationer avseende cuper under covid-19.

Vaccinationsbevis 

Regeringen har beslutat att införa krav på vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar med publik över 100 personer, för alla från 18 år och äldre. 

Gothia Innebandy Cup kommer att kontrollera vaccinationsbevis och kräva legitimation vid entrén till våra tre hallar som rymmer fler än hundra personer i publiken, Valhalla, Lundbystrand och Lundenhallen (endast söndag, finaldagen). Vaccinationsbeviset är en del av det så kallade covidbeviset och kan visas upp antingen digitalt eller på papper men observera att det är genomgången vaccination som krävs – negativt PCR-test eller antigen-test godkänns inte för inpassering.

Vaccinationsbevis kan beställas på www.covidbevis.se
Mer information och svar på frågor om vaccinationsbevis hittar ni här.

Deltagande

Endast symptomfria personer tillåts i våra hallar och på våra skolboenden. Ansvarig ledare för respektive lag säkerställer att alla i det egna laget följer detta före ankomst till boende och spel. Vi uppmanar lagen att i möjligaste mån värma upp utomhus samt spendera så lite tid som möjligt i hallen och omklädningsrummen före och efter match för att undvika trängsel. 

Om ett lag vill stanna kvar i hallen efter avslutad match, för att se andra matcher, måste samtliga personer som är 18 år och äldre lämna hallen för att komma in i hallen som publik igen och visa upp sitt vaccinationsbevis vid entrén. 

Tänk på att hålla avstånd till varandra i korridorer, matsalen och andra gemensamma utrymmen. Håll en god handhygien, hosta och nys i armvecket. 

För att ytterligare minska smittorisken införs ett självskattningsformulär som ska fyllas i senast 12 timmar och tidigast 48 timmar före ankomst till turneringen. Mer information kommer inom kort att skickas till anmälda lag. 

Avbokning

Spelare och ledare som tvingas avboka sitt deltagande på grund av symptom på covid-19 – även milda symptom – får full återbetalning av sin deltagaravgift, mot uppvisande av PCR test (oavsett resultat).

Vid det fall ett lag inte får ihop tillräckligt många spelare (färre än elva spelare) för att kunna delta, på grund av för många sjuka spelare, får hela laget full återbetalning av deltagaravgiften.

Vad händer om Gothia Innebandy Cup 2022 ställs in?

Om myndighetsbeslut innebär att Gothia Innebandy Cup inte kan genomföras, får anmälda lag full återbetalning av såväl anmälnings- som deltagaravgift.


Gothia Innebandy Cup följer löpande utvecklingen och kommer det nya beslut och rekommendationer från myndigheterna, kommer vi att uppdatera informationen på den här sidan samt kontakta alla anmälda lag. Vi kommer även löpande att uppdatera lagen med information om hur restriktionerna påverkar turneringen både när det gäller spelet i hallarna och lagens inkvartering på skola respektive hotell. 

Vi i Gothia Innebandy Cup-organisationen ser fram emot att få välkomna er till Göteborg och kunna erbjuda en innebandyturnering av högsta klass till barn och ungdomar. Vi kommer göra vårt yttersta för att kunna genomföra turneringen på ett så säkert sätt som möjligt, så att ni ska få en bra helg med många fina innebandyminnen.


 

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy