Ung målvaktsstjärna leder målvaktsskolan

Gothia Innebandy Cups populära målvaktskola är tillbaka även under nästa års turnering. Pixbos och juniorlandslagets målvakt Kalle Lundgren kommer att hålla i träningarna. – Det viktigaste som ung innebandymålvakt är att vara öppen för att våga testa nytt, säger Kalle Lundgren.

Det är tredje året i rad som Gothia Innebandy Cup kommer att arrangera målvaktskola under turneringen, som nu bara är en månad bort. Träningarna har varit både populära och lärorika för de unga målvakter som deltagit. Kalle Lundgren har meriter från bland annat U19-VM och spel i SSL med Pixbo och i målvaktsskolan kommer han dela med sig av det han kan.

– Jag kommer inte gå in och ändra så mycket i deras spel utan mest ge tips och se vad som passar för just dem, säger han. 

Redan nu kommer han med ett bra tips.

– Det är viktigt att vara öppen för att testa nytt. Jag hade en annan spelstil för några år sedan men eftersom jag var öppen för att testa nytt så har jag hittat en stil som passar mig och min spelstil bättre, säger han.

Kalle har själv spelat i Gothia Innebandy Cup. Nu får han chansen att uppleva turneringen på ett annat sätt och på samma gång hjälpa unga spelare att utvecklas. 

– Det ska bli väldigt kul, jag har bara bra minnen från Gothia Innebandy Cup och det ska bli spännande att vara en del av turneringen igen, fast på det här sättet, säger han.

Träningarna äger rum lördagen den 4 januari i Gothia Valhalla Center, sammanlagt blir det tre pass under dagen. Det är de lag som bokar boende på skola eller hotell via Gothia Innebandy Cup som har möjlighet att vara med. All information om målvaktsskolan kommer att skickas ut till dessa lag.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy