Dagens finaler från Valhalla Sporthall B

Läs om finalerna som spelas på Valhalla Sporthall B under den sista dagen av Gothia Innebandy Cup. Sidan uppdateras under dagen.

G15: Fredrikshavn Blackhawks – IBK Alingsås 2–2 (2­–2) 2–1 i straffar

Tredje gången gillt för Fredrikshamn Blackhawks. Matchen startade med en jämn första halvlek där danskorna tog ledingen efter sex minuter. Men när Alingsås lade två snabba mål på en minut var plötsligt svenskorna i ledningen. Blackhawks kvitterade senare och hade flera chanser att ta ledningen, men tack vare ett bra försvars- och målvaktspel från Alingsås sida slutade andra perioden mållös. Finalen avgjordes på straffar, som Fredrikshavn Blackhawks vann med 2–1.
Det är tredje gången som Blackhawks tävlade i Gothia Innebandy Cup, och efter att ha förlorat finalen förra året var de redo för revansch.
– Vi visste att vi skulle vinna denna gång, det var vår tur. Vi har utvecklats, och vår laganda var bättre än någonsin, säger Esther Thomsen.

B13: FBC Ceska Lipa - Jönkpings IK Vit 6–6 (2–4) i straffar

Dagens tredje final på Valhalla Sporthall B slutade även den med straffar. Men Jönköping IK Vit vann till slut B13-finalen efter en tuff match mot tjeckiska FBC Ceska Liba. Båda lagen kämpade hårt för guldet. Tjeckerna reducerade fem gånger, och med bara några minuter kvar av matchen kvitterade de till 6–6. Men det räckte inte hela vägen och Jönköping vann straffläggningen med 3–2.
– Det var vår laganda som fick oss att vinna, säger Ebbe Hassel.

B12: Avalanche - Växjö IBK U 3–3 (2–1) 3­–1 i straffar

Ännu en dramatisk final avgjordes i Valhalla Sporthall B. Det tjeckiska laget Avalanche tog ledningen med ett tidigt mål. Växjö reducerade två gånger men tjeckerna behöll ledningen under matchens gång. Men med tre minuter kvar kvitterade Växjö och finalen gick till straffar som Avalanche vann med 3–2
– Det känns extra bra att vinna eftersom vi rest så långt. Vi hade blivit besvikna om vi förlorat, säger Adam Martinek

G12: Pixbo Wallenstam IBF - IBK Lund 2–2 (0–0) 3–0 i straffar

Pixbo Wallenstam vann finalen på straffar efter en dramatisk upphämtning. Första perioden var jämn och slutade mållös. Men i början av andra perioden la IBK lund två snabba mål, och det såg länge ut so att de skulle gå vinnande ur matchen. Men ungefär halvvägs in i andra perioden reducerade Pixbo Wallenstam. Lund försvarade bra in i det sista, men med endast 20 sekunder kvar av matchen kvitterad Pixbo Wallenstam. Matchen gick till straffar, där Lund missade samtliga sina och Pixbo Wallenstam satte tre och därmed gick vinnande ur finalen.
– Det här betyder allt för oss, vi har kämpat jättehårt för att komma hit, säger en tårögd Tyra Jonestål.