SM-final hägrar för Benjamin: ”Fantastiskt kul”

Benjamin Schill har inom loppet av ett drygt år vunnit flera tunga titlar. På lördag väntar hans största match hittills i karriären.

Benjamin i Gothia Cup Innebandy förra året.

Pixbo-backen Benjamin Schill har sedan förra årets start vunnit Gothia Cup Innebandy, U19-VM och nu senast Junior-SM. På lördag spelar 18-åringen SM-final mot Storvreta.
– Att få spela en SM-final med seniorlaget i moderklubben är såklart något som jag drömt om i hela mitt liv, säger Benjamin Schill.

Vad minns du av Gothia Cup Innebandy 2023?
– Det var kul att få spela turneringen igen efter två års uppehåll på grund av pandemin. Många bra lag ställde upp, det blev många intensiva matcher och att vi dessutom lyckades vinna med vårt P18-lag var såklart underbart.

Vad har du för relation till turneringen och vad tycker du är det bästa med den?
– Jag har spelat turneringen många gånger och det är lika kul varje år. Det är roligt att möta lag som du vanligtvis inte möter i dina vanliga serier men även att få chansen att spela mot utländska lag. Det bästa med turneringen skulle jag säga är inramningen med allting som händer runt omkring planerna och sedan givetvis finalen i Partille Arena.

Drygt ett år senare ska du spela SM-final med Pixbo. Hur känns det och vad tror du om era guldchanser?
– Det känns fantastiskt kul. Att få spela en SM-final med seniorlaget i moderklubben är såklart något som jag drömt om i hela mitt liv. Storvreta som vi möter är ett bra lag men vi är väl förberedda och kommer att göra allting vi kan för att vinna.

Hur ser du på din utveckling de senaste åren?
– Min utveckling har påverkats av många faktorer. Dels att få träna med spelare som är på en högre nivå och där det är ett högre tempo. Jag har också haft tränare och människor runt omkring innebandyn som har hjälpt och stöttat mig för att kunna utvecklas mer. Till sist så har jag alltid försökt tävla i allting jag gör oavsett om det är vid sidan eller på plan.

Vilken är din roll i laget just nu?
– I SSL-laget så har jag en roll som en defensiv spelare, där jag är med och spelar i fyra mot fem och fem mot sex för att stänga matcher. Men jag ska även bidra i det offensiva spelet med mitt skott.

Vad har du för drömmar och mål med innebandyn?
– Mina drömmar med innebandyn är att kunna få vara med och vinna ett SM-guld med Pixbo. Mina mål med innebandyn är att bli en etablerad back i SSL och slå mig in i A-landslaget i framtiden.

Nyligen vann du guld med P18-laget i Junior-SM. Förra året blev det förutom en Gothia Cup Innebandy-titel också ett VM-guld med P19-landslaget. Hur var det?
– Det var en sjukt häftig känsla. Det är nog det största ögonblicket i min innebandykarriär än så länge. Att få ta på sig den svenska landslagströjan är det mäktigaste du kan göra.

Du har hunnit med mycket på ett drygt år?
– Ja, absolut, men jag tar alla möjligheter att vinna det jag ställer upp i, säger Benjamin Schill.

SM-finalen mellan Pixbo och Storvreta i Friends Arena startar klockan 15.15 på lördag. Pixbo har tagit sig till final även på damsidan och ställs där mot Team Thorengruppen klockan 12.15.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy