Sammanfattning av finalerna från Gothia Arena (Valhalla B)

Finalerna från Gothia Arena gav oss två svenska segrare och två tjeckiska. Vi bjöds på jämna matcher, mycket känslor och några riktigt snygga mål. Det var fullpackat på läktarna med en högljud publik, ett perfekt sätt att avsluta turneringen!

G12: FBI Tullinge – Pixbo Wallenstam IBF 1-2

Det var en jämn match som inledde finaldagen på Gothia Arena. Redan efter två minuter tog Pixbo Wallenstam IBF ledningen men FBI Tullinge kvitterade i början av andra halvleken. Det var bra innebandy från båda lagen och de bjöd på snyggt passningsspel! I slutändan var det Pixbo som var det starkare laget för dagen och Meja Danielsson satte det avgörande 1-2 målet.

MVP: Liza Berglund (Pixbo Wallenstam)

Interview with Meja Danielsson

B12: Panthers Praha 1 – CL98IC Blå 8-3

Vilken show denna match bjöd på! Den innehöll en hel del mål och många var väldigt snygga. Panthers Praha fick en snabb 2-0 ledning och slog aldrig av på tempot. CL98IC knaprade in i mitten av matchen och lyckades reducera både till 5-2 och 5-3. Men närmre än så kom de inte, istället utökade Panthers sin ledning och vann tillslut med 8-3. Det en grymt härlig atmosfär kring matchen med en stor publik och stort stöd för båda lagen!

MVP: Matyás Borek (Panthers Praha)

Interview with Mark Urban player in Panthers Praha (på engelska)

B13: TJ Znojmo LAUFEN CZ – Gransholms IF 6-0

Det var en jämn första halvleken av dagens tredje final på Gothia Arena. TJ Znojmo hade en 2-0 ledning efter tjugo minuters spel. Gransholms IF hade några kontringar i början av andra perioden, men lyckades inte få in bollen. Znojmo kontrollerade matchen, hade det mesta av bollinnehavet och gjorde ytterligare fyra mål. En imponerade match av Znojmo som lyckades hålla nollan i finalen.

MVP: Jakub Cech (TJ Znojmo)

Interview with TJ Znojmos goalkeeper Jakub (på engelska)

G15: IBK Lund – Pixbo Wallenstam IBF 3-7

Det var en spännande match mellan IBK Lund och Pixbo Wallenstam IBF. Det var Lund som inledde målskyttet men Pixbo både kvitterade och tog ledningen inom några minuter. Pixbo kom in i ett bra flyt och utökade ledningen till hela 1-7. Men Lund gav åter spänning till matchen. Inom några sekunder reducerade dem två gånger om till 2-7 och 3-7 med sex minuter kvar att spela. Pixbo tog en välbehövlig time-out som gav resultat. De lyckades kontrollera resten av matchen och tog sig fjärde seger i rad! Imponerade.

MVP: Angelica Prytz (Pixbo Wallenstam)