Sammandrag av finaldagen i Partille Arena

Det var en spännande dag i Partille Arena när den för första gången användes som finalarena i Gothia Innebandy Cup. Tre svenska lag och ett tjeckiskt fick lyfta bucklan efter att ha avslutat sin turnering på ett gyllene sätt.

G16: Hovslätts IK – IBK Kungälv 2-1 (SO)

Hovslätts IK tog ledningen tidigt i första perioden i den spännande G16-finalen. Båda lagen spelade bra och skapade många chanser. Sent i den andra perioden kvitterade IBK Kungälv, vilket tog matchen in i en straffrysare. Målvakten Hillevie Pantzar blev stor hjälte när hon efter tre räddningar såg till att Hovslätts IK vann finalen.

MVP: Ida Johnsson (IBK Kungälv)

intervju med Hovslätts målvakt Hillevie Pantzar

B18: Hovshaga AIF – Pixbo Wallenstam IBF 3-4

Pixbo startade starkt och tog ledningen med 3-0. Med bara en miut kvar av första perioden reducerade Hovshaga AIF och i den andra perioden var de nära att komma ikapp, när de reducerade ytterligare, till 3-2. Men Pixbo kontrollerade matchen, och även om Hovshaga gjorde ytterligare ett mål och matchen avslutade med ett masivt tryck mot Pixboburen kunde laget från Mölnlycke stå emot och vinna med 4-3.

MVP: Martin Håkansson (Hovshaga AIF)

Intervju med Pixbo Wallenstams lagkapten Isak Fägerhag

G18: Hovslätts IK – Tatran Stresovice 5-3

Hovslätts IK hade en trevlig resa mot guldmedaljen, de vann alla sina matcher i årets turnering. De klarade av att vinna guld, trots att de spelade sin semifinal sent på lördagkvällen och var slitna i kroppen. Hovslätt tog ledningen, men i den andra perioden var Tatran ikapp och det stod 2-2. Då slog Emmy Rommedahl till med två snabba mål, med fem minuter kvar av matchen, och det svenska laget stod till sist som segrare.

MVP: Veronica Kopecka (Tatran Stresovice)

Intervju med tvåmålsskytten Emmy Rommedahl i Hovslätts IK

B16: FBC Liberec –  FBC Aspen 4-3

Den sista finalen i årets turnering tillhörde det tjeckiska laget FBC Libered. De spelade en jämn match mot FBC Aspen, båda lagen skapade många chanser och visade sina skickliga kunskaper på plan. Liberec startade målskyttet och även om Aspen kvitterade behöll det tjeckiska laget kontroll över matchen. De ledde med 2-1 när andra perioden drog igång och utökade sedan till 3-1. Aspen gjorde två mål till innan matchen var över, men ytterlugare ett från Liberec gjorde att slutresultatet blev 4-3 och det tjeckiska laget tar med sig guldmedaljer hem till Tjeckien.

MVP: Vladimir Trcka (FBC Liberec)