Ottestad IL från Norge anmälde sig tidigt: "En fantastisk upplevelse"

Ottestad IL var tidiga med att anmäla sig. Den norska klubben kommer till Gothia Innebandy Cup med minst två lag i januari 2024.

Linus Olsen och Jonathan Skulstad från B13-laget.

Ottestad IL har vuxit sig starkare som innebandyförenings de senaste åren. Liksom i år kommer de att delta i Gothia Innebandy Cup i Göteborg 2024.
– Spelarna ser fram emot dessa dagar med stor glädje, säger tränaren Magnus Skulstad, som också är landslagschef för G19-landslaget i Norge.

Hur skulle du vilja beskriva föreningen?
Vi har vårt säte i fylket Innlandet och är en klubb från en ort strax utanför Hamar. De senaste åren har vi blivit den största innebandyklubben här i Innlandet. Vårt fokus är utveckling och glädje. Vi har de senaste åren bevisat att man kan komma långt genom att följa detta fokus.

Ni har valt att anmäla två lag till Gothia Innebandy Cup. Varför har ni valt att göra det och vilka klasser kommer ni delta i?
– Gothia Innebandy Cup är en fantastisk upplevelse för våra idrottare. Själv har jag varit där som ledare sedan 2012 och har aldrig upplevt någon bättre turnering. Vi reser dit med B12- och B13-lag 2024. Det är möjligt att vi kommer att ta med lag i B17-klassen också, men just nu är det B12 och B13 som är 100 procent klara.

Vad betyder Gothia Innebandy Cup för er? Vad tycker ni om turneringen?
– Glädjen över att få vara med, den sociala sammanhållningen, träffa nya lag och att vara i Göteborg var en upplevelse som våra idrottare uppskattade mycket under 2023. De ser verkligen fram emot 2024 och ser fram emot dessa dagar med stor glädje.

Vad ser ni mest fram emot med Gothia Innebandy Cup 2024?
– Att vi reser som ett team. Vi vill visa upp vår klubb och spela innebandy. Vi ser också mycket fram emot den sociala biten som vi kommer att få med oss ​​under turneringen.

Vilka är era lags styrkor och vad har ni för resultatmål i turneringen?
– Vår styrka är att vi har bra sammanhållning, och att alla våra spelare är lika viktiga. Vi hejar på varandra och vi kämpar hårt. Våra lag har spelat ihop sedan de var små och vi ser att vårt grundspel och spelidé börjar fungera ganska bra.
– I vår förening finns inga resultatmål. Vi arbetar bara med utvecklingsmål. Inför säsongen 2023/2024 jobbar vi nu med nya mål och i Gothia Innebandy Cup 2024 kan vi testa för att se hur många vi har lyckats nå som lag, säger Magnus Skulstad.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy