Nittedal Wolves tjejer ser fram emot att spela cup i Sverige

Tjejerna i laget ser fram emot att få åka på cup och spela innebandy i Sverige. Men de ser lika mycket fram emot gemenskapen och att få träffa innebandyspelare från andra länder.

Nittedal Wolves är en relativt ny innebandyförening från Norge. De startade 2013 och är idag en av de snabbast växande innebandyföreningarna i Norge. Klubben satsar på breddidrott och har satt som mål att ”alla ska med”, trots det hade de svårt att rekrytera tjejer till en början. Hösten 2019 startade de projektet ”LIKE A GIRL” för att rekrytera och behålla tjejer i föreningen. Projektets fokus är att hitta vad som motiverar tjejerna och att utveckla det de redan är bra på. Andelen tjejer i föreningen har sedan dess ökat stadigt.

- Vi ser att tjejerna tidigare lär sig positionering och att spela som ett lag, så ”PLAY LIKE A GIRL” är en hedersutmärkelse. - Lars Friestad, ledare i föreningen

Fram tills nu har laget endast deltagit i turneringar i Norge. Inför den kommande säsongen vill de ha ett större mål att se fram emot och då föll valet på Gothia Innebandy Cup efter rekommendation från flera andra föreningar.

De hade egentligen tänkt delta i Gothia Innebandy Cup 2021, men på grund av pandemin var det inte möjligt. Turneringen 2021 ställdes också in. Nu är läget ett annat och laget ser det som möjligt att åka till Sverige och Göteborg i januari 2022. 

- Efter ett år med mycket få matcher behöver vi nya goda erfarenheter som lag, det får vi genom att spela matcher. Samtidigt hoppas vi kunna utveckla vår sportliga verksamhet och inspireras av att möta lag från andra länder. - Lars Friestad

Trots pandemin har laget haft möjlighet att träna tillsammans under stora delar av det gångna året, såklart i enlighet med lokala restriktioner. Lars menar att laget haft tur jämfört med många andra.

Tjejerna i laget ser fram emot att få åka på cup och spela innebandy i Sverige. Men de ser lika mycket fram emot att få bo tillsammans i ett klassrum, träffa innebandyspelare från andra klubbar, få shoppa och spendera tid med sina vänner. Enligt Lars är det viktigaste att skapa en gemenskap, ha kul tillsammans och att inspireras till att fortsätta träna. 

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy