De var först med att anmäla sig till Gothia Cup Innebandy 2025

I måndags öppnade anmälningen till Gothia Cup Innebandy 2025 och det var ett antal lag som hängde på låset och anmälde sig väldigt tidigt.

Brumunddal IBK.

Lindås IBK:s B11-lag var allra snabbast med att anmäla sig. Först ut bland de utländska lagen var norska Brumunddal IBK:s G13-lag.
– Känslan av att vara först är oerhört härlig, säger Johannes Unsgaard, tränare i Lindås IBK.
– Vi har faktiskt väntat på öppningen och har varit inställda på att spela sedan vi lämnade Göteborg i januari, säger Christian Andersen, coach i Brumunddal IBK.

Johannes Unsgaard blir lite förvånad när han får höra att de var snabbast av alla lag med registreringen.
– Det var väldigt kul att höra! Känslan av att vara först är oerhört härlig. Vi hade en målsättning om att delta i Gothia Cup Innebandy nästa säsong och vi förstod att vi skulle vara tidiga men man har ju också hört om hur snabbt det fyllts på tidigare år. Vi hängde på låset och hade förberett konto etcetera i förväg. Detta är första gången som denna årskull spelar Gothia Cup Innebandy, så vi var lite rookies gällande processen. Som ny användare så har instruktionerna och informationen varit toppen, det underlättade registreringen, säger Johannes Unsgaard.
Coachen berättar att spelarna i laget är mycket förväntansfulla.
– Det är stort att spela Gothia Cup oavsett sport så vi har haft ögonen på årskategorierna under flera år och bara väntat på att det ska bli spelare födda 2013:s år. Vi är i en bra innebandyregion, i en oerhört fin förening, med många bra klubbar och fin utveckling generellt, säger han.

Enligt Johannes Unsgaard har killarna tagit stora steg och vill nu testa på spel mot motstånd från stora delar av landet och kanske även från utlandet.
– Vi vill se hur vi ligger till utvecklingsmässigt, både som individer och som lag. Att spela i en tävlingsklass innebär att störst fokus för oss är på vår prestation och att vi har en hög kul-faktor. Vi tror att Gothia Cup Innebandy kommer att vara en bra och inspirerande miljö. Att det dessutom är jubileum höjer bara upplevelsen, säger han.
Förra året spelades det Gothia Cup Innebandy i Lindås IBK:s hemmahallar; Lindås Waves Arena och Askims Sporthall.
– Det innebar att våra grabbar fick se mycket innebandy och lag och spelare från flera europeiska länder. Att vi dessutom hade flera framgångsrika lag, både tjejer och killar, föregående år innebär ett stort sug efter mer, inom hela föreningen.

Nästan lika snabba var Ci85 Carlshamns IBK:s G15-lag. De var snabbast att anmäla sig av de lag som inte kommer från Göteborgstrakten.
– Vi är taggade till tänderna. Givetvis hängde vi på låset, påminnelserna i kalendrar och larmen var satta. Man får ju absolut inte missa 30-års-jubileumet av Gothia Cup Innebandy! säger tränaren Ronald Haagensen.
Det var en självklarhet för dem att komma tillbaka år 2025.
– Vi var med för första gången i januari och fick uppleva en stor, härlig turnering med spännande matcher och roliga lag att möta. Vi är nu väldigt revanschsugna för att göra ännu bättre ifrån oss 2025. Det var också extra kul att tillsammans få uppleva Göteborg som stad och bygga på lagkänslan under några härliga dagar ihop. Det är inte bara vi spelare och ledare utan hela vår supporterskara med föräldrar, syskon och släktingar som ser fram emot ytterligare ett härligt Gothia Cup Innebandy ihop, säger Ronald Haagensen.

Först att anmäla sig av de utländska lagen var norska Brumunddal IBK:s G13-lag.
– Otroligt kul att höra att vi var det första utländska laget att anmäla sig. Vi längtar redan över ytterligare en resa till Göteborg i januari 2025. Vi har faktiskt väntat på öppningen och har varit inställda på att spela sedan vi lämnade Göteborg i januari, säger tränaren Christian Andersen.
Han anser att det är väldigt givande att delta i Gothia Cup Innebandy.
– Det är en fantastiskt rolig turnering. Den är stor men samtidigt så proffsigt utförd att den fortskrider smidigt genom en bra långhelg. Variationen av hallar är också spännande från år till år. Det absolut bästa är att resa som ett lag och träffa andra lag som vi inte möter i vanligt seriespel.
Även om det är många månader kvar så längtar de redan till turneringsstart.
– Vi reser med ett 20-tal tjejer i G13-laget och bygger i första hand kultur och lag på sådana här resor, resultaten kommer ofta som en konsekvens av detta. Vi tar ständigt sportsliga kliv och har ambitionen att höja vår nivå sportsligt till den kommande turneringen, både fysiskt och tekniskt så att vi tar nya kliv mot en rolig, effektiv och modern innebandy, säger han.
 2024 slutade med seger i B-finalen för G12-laget. Nu har de A-slutspel som mål.
– Tjejerna själva siktar högt. Tränarteamet är mer måna om framsteg och utveckling. Sedan vet vi att en turnering är en turnering och att vi skulle behöva ha lite stolpe i för att nå långt resultatmässigt, säger Christian Andersen.

Lindås IBK.
Ci85 Carlshamns IBK.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy