IBK Mantorp redo för spel i nya 17-årsklassen

Många lag har upptäckt den nya 17-årsklassen i Gothia Innebandy Cup. IBK Mantorp är ett av lagen som deltar i G17. – Vi hoppas få spela många matcher, säger lagets tränare Alexander Jederström.

När nästa upplaga av Gothia Innebandy Cup drar igång i januari är det premiär för G17 och B17. Tanken är att den nya åldersklassen ska ge deltagarna ytterligare en möjlighet att spela mot jämnåriga. IBK Mantorp har, liksom många andra lag, mixade lag åldersmässigt. För dem innebär den nya 17-årsklassen att deras spelare kan spela tillsammans utan att de behöver söka dispenser för överåriga spelare.

– Vi har mixade lag med tjejer födda 2001–2004. Vi har en 01:a, åtta 02:or, två 03:or samt tio 04:or, så det är en väldig spridning på åldern i laget. Det hade kanske passat oss ännu bättre att spela i 16-årsklassen, men vi får inte ha så många dispenser, säger Alexander Jederström.

Mantorp är ett litet samhälle med omkring 4 000 invånare beläget vid Europaväg 4 i Östergötland. Orten är kanske mest känd för racerbanan Mantorp Park, där många internationella racertävlingar har avgjorts. I Mantorp finns också innebandyklubben IBK Mantorp. Klubben har omkring 150 spelare fördelat på nio lag. 2015 var klubben med i Gothia Innebandy Cup i G15. När laget kommer till Göteborg i januari är det andra gången klubben deltar med lag i Gothia Innebandy Cup. 

– Vi ville göra någon större aktivitet som träningsläger eller cup den långhelgen. Jag sökte lite på nätet och kom att tänka på den här turneringen då dottern var med och spelade fotboll i Gothia Cup i somras, fortsätter Alexander Jederström.

Lagets 21 spelare tränar tillsammans två gånger i veckan. Till Göteborg kommer även fyra ledare och en stor skara föräldrar och syskon att åka.

– Det viktigaste för oss är att vi har roligt som lag och blir ännu mer sammansvetsade, vi har fem nya tjejer i år. Sedan hoppas vi att vi får spela många matcher också då vi är många spelare och att alla kan få ungefär lika mycket speltid. Vi har hört mycket gott om cupen och förväntar oss ett bra arrangemang, säger Alexander Jederström.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy