Hvidovre Attack: "Något som spelarna ser fram emot hela året"

Hvidovre Attack FC från Danmark kan inte vänta på att få spela Gothia Cup Innebandy 2025.

Hvidovre Attack FC gjorde debut i Gothia Cup Innebandy år 2016. Nästa år kommer den danska klubben att delta i jubileumsturneringen med minst tre lag.
– Vi är hedrade över att vara en del av den 30:e upplagan av Gothia Cup Innebandy, och vi ser fram emot att fira jubileet med spelare från hela världen, säger tränaren Jens Færgemann.

Hvidovre Attack FC grundades 1996 och är den tredje största klubben i Danmark.
– Vi är nära 300 spelare, som är mellan sex och 76 år gamla. Vi har lag i nästan alla de danska ligorna. Vi har herr- och damlag i de högst rankade seniorligorna, lag i de flesta av alla ungdomsligor samt lag i olika seniorligor. Vi har även ett par lag för pensionärer och ett lag för spelare med funktionsnedsättningar, säger Jens Færgemann.

I januari kommer Hvidovre Attack FC att delta i Gothia Cup Innebandy med lag i kategorierna B15, B16 och B18 – och kanske även i kategorin B13.
– Vi har varit med i turneringen sedan 2016 med olika lag, och 2020 deltog vi även med ett flicklag för första gången. Även om vi förlorar fler matcher än vi vinner så är Gothia Cup Innebandy verkligen något som spelarna ser fram emot hela året. Vi är såklart med i turneringen för att spela innebandy, men vi är också där för att ha roligt, säger han.
Hvidovre ligger strax utanför huvudstaden Köpenhamn. Det tar dem mellan tre och fyra timmar att resa till Göteborg.
– Eftersom turneringen äger rum i ett främmande land gör detta Gothia Cup Innebandy lite mer exotiskt för oss än de inhemska turneringarna som vi deltar i. Mer exotiskt och mycket större, säger Jens Færgemann.

De anländer på onsdagskvällen och åker hemåt på söndag eftermiddag.
– Det ger spelarna gott om tid att bara umgås och ha det fantastiskt med sina egna lagkamrater och med de andra spelarna från vår klubb och knyta an till tränarna.
När de är i Göteborg försöker de alltid gå på en hockeymatch med Frölunda.
– Det har blivit en tradition när vi åker till Gothia Cup Innebandy, säger tränaren.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy