Gothia Innebandy Cup inför en ny åldersklass för 17-åringar

Gothia Innebandy Cup inför en ny åldersklass, G17 och B17. – Genom att skapa en nivå till hoppas vi kunna ge deltagarna ytterligare en möjlighet att spela mot jämnåriga, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

När anmälan till Gothia Innebandy Cup öppnade i dag, fanns en ny åldersklass att registrera sitt lag i. Turneringen inför klasser för pojkar och flickor 17 år, B17 och G17, till nästa år.
– Många klubbar spelar nivåanpassat i sina lag, med blandade årskullar, och om ett lag består av 16- och 17-åringar blir det för tufft för dem att spela i 18-årsklassen. Vi hoppas att vi genom den nya klassen kan skapa en möjlighet till för att möta våra deltagares behov och önskemål, säger Niclas Freiholtz.
Den nya klassen är en följd av innebandyns utveckling, där man har fler nivåindelningar längre upp i åldrarna, i stället för ett juniorlag som fångar in alla spelare från 17 år upp till seniorer.
– Spelsättet förändras och då förändras vi med det. Vi tror att vi kan nå fler lag på det här sättet, säger Niclas Freiholtz.

Gothia Innebandy Cup spelas 3–6 januari, 2020.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy