Gothia Cup Innebandy – en oförglömlig upplevelse

Gothia Cup Innebandy 2025 blir 30:e gången som vi arrangerar turneringen. Varför inte anmäla er till jubileumsturneringen i god tid, för att vara säkra på att få en plats?

Nu ska vi berätta varför det är ett bra val.
– Det är definitivt något av det bästa vårt lag någonsin har upplevt, säger Gothia Cup Innebandy-mästaren Linda Fuchsova.

Du anmäler dina lag på gothiainnebandycup.se. När du anmäler ditt lag väljer du även om du vill bo på en skola eller ett hotell. Linda Fuchsova gillade verkligen att bo på en skola.
– Det var inte första gången vårt lag bodde i en skola. I andra turneringar, till exempel Brno Open Game, i Tjeckien har vi gjort det också. Jag skulle säga att det alltid är ett typiskt inslag i de turneringarna och man har så roligt när det finns ett helt lag i ett rum! säger den talangfulla tonåringen.

Alla lag har rätt att spela ett gruppspel, sedan får du spela minst en match i A- eller B-slutspelet, beroende på din placering i gruppspelet. Tack vare detta får du och dina lagkamrater uppleva många olika motståndare och olika slags matcher, vilket utvecklar dig själv som spelare och gör er bättre som lag. Du får också besöka några fantastiska arenor i Göteborg. Och från och med i år blir det även en öppningsceremoni.
– Det var en jättebra turnering. Jag förväntade mig inte att det skulle bli så här bra. Visst var jag exalterad men med tanke på att vi vann och många andra erfarenheter jag har från turneringen så var den ännu bättre än jag förväntade mig att den skulle bli, säger Linda Fuchsova.

Hon vann turneringen med Black Angels G16-lag från Tjeckien. Hon kommer aldrig någonsin att glömma det ögonblicket.
– De bästa ögonblicken var såklart vinsten och firandet direkt efter sista matchen och alla känslorna runt det. Känslan av att lyckas är en av de bästa känslorna någonsin, främst inom lagsporterna eftersom man kan dela spänningen med hela laget och det är de bästa minnena. Men jag har onekligen så många andra minnen som är kopplade till Göteborg tack vare Gothia Cup Innebandy att jag inte ens kan räkna dem alla!

Givetvis kommer spelarna och lagen till Göteborg för att spela innebandy i första hand men genom turneringen finns möjligheter och även lite fritid för annat. Du kan till exempel besöka nöjesparken Liseberg, shoppa eller gå på en SSL-match eller en hockeymatch.
– Jag tycker att det är bra eftersom det är saker som skapar de bästa av minnen, så när du väl adderar det till listan över fantastiska minnen som jag redan nämnt, växer det hela bara ännu större och blir lite bättre. En person skulle inte kunna tro hur bra det hela kan bli till slut. Jag är verkligen tacksam över att ha fått uppleva Gothia Cup Innebandy, det är fram till nu definitivt något av det bästa som vårt lag någonsin har upplevt! säger Linda Fuchsova.

Jubileumsturneringen kommer att spelas 3-6 januari 2025. Vad väntar du på? Anmäl era lag HÄR!

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy