Funktionärer

Funktionären Lisa Gabriell: "Det roligaste är att få lära känna så många nya människor"

Funktionärerna är ovärderliga för Gothia Innebandy Cup. Lisa Gabriell är en av dem.

Lisa Gabriell har varit funktionär under både Gothia Innebandy Cup, Gothia Cup och Partille Cup. I januari kommer hon återigen vara funktionär under Gothia Innebandy Cup. Hon tycker om att bidra till turneringar som funktionär.
– Det roligaste är att få lära känna så många nya människor, både funktionärer och spelare, säger 21-åringen.

Du har varit matsalsansvarig flera gånger under turneringarna. Vad är det bästa med att vara matsalsansvarig och vad får du göra i den rollen?
Jag har jobbat som både matsalsvärd och matsalsansvarig flera gånger och det roligaste med jobbet är att få träffa och lära känna nya människor. Under varje cup har jag jobbat med nya människor och trots att det varit stressigt vissa dagar har det även alltid varit roligt. Som matsalsansvarig har jag haft i uppgift att arbetsleda i matsalen, utbilda matsalsvärdar, fördela arbetsuppgifter och se till att allt fungerar som det ska i matsalen under cupens gång.
– Ibland kan det vara en utmaning, speciellt i början, att se till att allting går smidigt och ibland sker oförväntade saker som kan kännas jobbigt men i slutet av dagen brukar allt lösa sig. Jag tycker att utbildningarna man får gå på innan turneringens start varit till stor hjälp men även att det funnits kontaktpersoner man kan nå under cupens gång ifall något sker. Trots att jag jobbat under både Gothia Cup och Partille Cup flera gånger känns det som att jag lär mig något nytt och stöter på nya utmaningar varje turnering.
– Jag är rätt så ung så jag har inte tidigare haft i uppgift att arbetsleda men har tack vare Gothia Cup och Partille Cup fått den chansen när jag jobbat som matsalsansvarig vilket jag tycker varit en väldigt bra erfarenhet i mitt liv då jag fått lära mig väldigt mycket under en kort period. Överlag kan jag säga att jag alltid haft det väldigt roligt under turneringarna och har endast positiva minnen från varje cup.

Vilka är dina bästa minnen? Kan du lyfta fram några roliga händelser?
Det roligaste är att få lära känna så många nya människor, både funktionärer och spelare. Det är alltid roligt när lagen kommer till matsalen och berättar hur det har gått för dem under matcherna. Ett av de mest minnesvärda händelserna är när funktionärerna och lagen spelar fotboll tillsammans efter arbetsdagen eller när spelarna bjuder in funktionerna att komma och titta på när de spelar en match. Oftast är funktionerna och spelarna i samma ålder och kommer därför överens väldigt bra så det är roligt att se att de spelar och umgås med varandra.

Vad är det roligaste med att vara funktionär under dessa stora turneringar?
Jag har själv aldrig varit med och spelat i en turnering men jag är väldigt intresserad av sport och har vänner och bekanta som har varit med och spelat så en av anledningarna till att jag tycker att det är så roligt att jobba är på grund av mitt intresse av sport. Det är även roligt att gå och titta på matcher med andra funktionärer man lärt känna efter arbetsdagen och stötta de lagen som sover över i den skola man jobbar på. Jag tror att sportturneringar är något som de flesta spelare tycker är jätteroligt och därför att det så bra att Gothia Cup finns och anordnar sådana turneringar för lag runt om i världen och det känns alltid lika bra att vara en del i det hela. 

Du har anmält ditt intresse för att jobba med Gothia Innebandy Cup i januari. Vad tycker du om den turneringen?
Jag har tidigare även jobbat med Gothia Innebandy Cup som matsalsvärd och det är minst lika kul som Gothia Cup och Partille Cup trots att det brukar vara lite mindre. Jag brukar vanligtvis inte titta på så mycket innebandy på fritiden men tycker att det är en väldigt intressant sport så det är roligt att träffa spelare och titta på matcher under turneringens gång.

Du är involverad i turneringar i flera olika sporter. Vad är tjusningen med innebandy och Gothia Innebandy Cup tycker du?
– Innebandy är en väldigt intressant inomhussport men jag tror inte att den är lika vanlig som exempelvis fotboll och handboll i länder utanför norden, så jag tycker att det är bra att det finns en turnering där personer från olika länder och i olika åldrar kan samlas och spela tillsammans. 

Vad gör du till vardags? Och vad har du för intressen vid sidan av sport?
– För tillfället studerar jag på universitet och pluggar kriminologi och psykologi som jag tycker är ytterst intressant. Som student tycker jag även att det är väldigt bra att turneringarna hålls under lov för då kan jag jobba varje år utan att oroa mig över att det krockar med mina studier. Jag tycker att det är intressant att titta på sport nu när jag är äldre snarare än att utöva det själv. Utöver det tycker jag även att det är roligt med konst, musik och film, säger Lisa Gabriell.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy