Det ryska laget Kosmos har vunnit sitt deltagande i Gothia Innebandy Cup

Det ryska laget Kosmos vann prestigefyllda Unihoc Russia Cup i maj. Därmed vann de också deltagande i Gothia Innebandy Cup nästa år. – Att komma till turneringen i Göteborg är en fantastisk möjlighet för oss att berika vårt spel och vår tävlingserfarenhet, säger Evgeniy Snegurenko som är mamma till en av lagets spelare.

En av Rysslands största och mest prestigefyllda innebandyturneringar bland barn- och ungdomslag hålls i staden Veliky Novgorod varje år. Ett stort antal lag deltar och skapar tillsammans nästan en slags högtid för innebandy. I år tilldelades vinnarna i varje åldersgrupp ett specialpris utöver cupen och medaljerna – de vann också deltagande i Gothia Innebandy Cup. Kosmos vann i åldersgruppen för pojkar födda 2008.

– Vi kunde ta förstaplatsen efter en tuff kamp. Lagets styrkor är sammanhållningen, ömsesidig förståelse på spelplanen, respekt för motståndaren, uthållighet och viljan att vinna. Laget ger aldrig upp, de spelar alltid till sista sekunden, säger Evgeniy Snegurenko.

I januari kommer laget till Sverige och Göteborg. Men det är inte första gången de reser utomlands för att spela innebandy.

– I januari i år deltog laget i internationella Helsinki Floorball Cup, det var en väldigt bra upplevelse. För att delta i Gothia Innebandy Cup måste vi resa i tre dagar med olika transportmedel – tåg, buss och färja. Vi är glada över att få delta i Gothia Innebandy Cup och vi ser fram emot spännande och intressanta matcher. Det är en fantastisk möjlighet för oss att berika vårt spel och vår tävlingserfarenhet genom att spela mot lag från andra länder, säger Evgeniy Snegurenko.

Kosmos är baserade i den lilla staden Mirny i regionen Arkhangelsk som ligger i den norra delen av landet. Sedan Ryssland blev en del av innebandyrörelsen i början av 90-talet har Arkhangelsk kommit att bli en region där innebandy har en ledande position, mycket tack vare Kosmos tränare Tukhbatulin Vinir som har utvecklat klubben sedan 2003.

– För närvarande tränar klubben barn som är från 6 till 16 år. Träning sker året runt – utomhus på sommaren och på hösten och i gymmet eller på en isrink på vintern och våren. Inte långt ifrån oss finns flera andra innebandyklubbar och vi möter de lagen ständigt i tävlingar på olika nivåer. Vår region har en ledande position inom innebandy bland barnlag, säger Evgeniy Snegurenko.

Vi ser fram emot att välkomna Kosmos till Göteborg i januari!

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy