Dagens finaler från Valhalla Sporthall A

Läs om finalerna som spelas på Valhalla Sporthall A under den sista dagen av Gothia Innebandy Cup. Sidan uppdateras under dagen.

B15: FBC Česká Lípa – Linköpings IBK  3–0 (2–0)

Tjeckiska Česká Lípa ställdes mot Linköpings IBK i dagens sista A-slutspelsfinal i Valhalla Sporthall A.
Česká Lípa tog ledningen i den första halvleken genom Lucia Švajcrová. Precis i slutet av den första halvleken utökade Jan Vondruška Česká Lípas ledning när han satte matchens andra mål. Sen kom ett tredje.

Men Linköping gav inte upp. De slog till med dubbla mål och var blott ett mål efter med en minut kvar av matchen och ett power play-övertag. Men Česká Lípa höll tätt och gick segrande ur matchen och från B15-serien.
– Det var otroligt nervöst. Jag trodde det skulle bli oavgjort och gå till straffar men vi är ett starkt lag så jag tror att vi hade vunnit en straffläggning. Jag trodde emellertid aldrig att vi skulle förlora, ingenting sådant, säger Jan Vondruška.

B14: FBC Partille - FbC Hradec Králové POL-SKONE Black 2–3 (0–2)

I B14-finalen ställdes FBC Partille mot tjeckiska FbC Hradec Králové. En match där tjeckerna redan efter tre minuter gick upp i ledning efter att Přemek Hanzlík öppnat målskyttet. Hradec Králové utökade ledningen i 19:e minuten, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.
Partille tryckte emellertid på i den andra halvleken och fick snabbt in en reducering genom Noel Aruvald. Därefter fortsatte Partille att ligga på och prövade flera gånger från distans – utan någon större framgång. Hradec Králové gjorde 3–1, men Partille reducerade en än gång, bara tre minuter senare. Men Hradec Králové höll ut den sista anstormningen och tog hem B14-serien.
– Det var en väldigt tuff match, och jag försökte bara att göra mitt bästa. Jag tycker att vi gjorde en bra match men vi kunde ha gjort det bättre. Men jag är väldigt, väldigt glad, säger Hradec Královés målvakt Dominik Janeček.

G14: Black Angels – CL 98 IC 2–2 (1–1), 4–2 efter straffar.

Tjeckiska Black Angels vann mot CL 98 i G14-finalen. Det var tjeckiskorna som gick upp i ledning efter åtta spelade minuter efter Monika Janouskovcova gjort mål i power play. Men Julia Jagodzinski kvitterade för CL 98 i mitten av den första halvleken. Ett resultat som stod sig havleken ut.
– Det är fantastiskt och jag älskar den här känslan. Gothia Innebandy Cup var svårt, men det var roligt. Det betyder så mycket för oss att vinna eftersom vi alla älskar innebandy. Jag är mållös, säger säger Black Angels-målvakten Barbora Vorbsova.

Den andra halvleken fortsatte drabbningen som den första slutade – med mycket kamp och böljande spel. Men Black Angels tog snabbt ledningen igen bara för att, återigen, få se kalmarlaget kvittera än en gång. CL 98 hann göra ett mål till men det gick in samtidigt som slutsignalen – vilket innebar att matchen gick till straffar.
Väl där räddade Black Angels-målvakten fyra straffar och fick se sitt lag ta hem pokalen för G14-serien.
– Jag älskar den här känslan, jag är så glad. Det här är det största jag har vunnit. Jag försökte bara att vara lugn genom straffläggningen. Jag tog ett djupt andetag och hände det, säger hon.

G13: CL 98 IC – Pixbo Wallenstam IBF 5–0 (4–0)


I G13-finalen ställdes CL 98 IC från Kalmar mot Pixbo Wallenstam IBF från Mölnlycke.
CL 98 rivstartade dagens första finalmatch i Valhalla Sporthall A. Redan i den åttonde minuten var Kalmarlaget uppe i en 3–0-ledning – det efter ett mycket snabbt hattrick av Alva Pettersson.
– Det var härligt var det, det är detta jag har väntat på. Det är så jag försöker spela när jag spelar och när jag tränar. Det är bara mål som gäller och att vinna – det är det som vi kom hit för, säger Pettersson.

 Laget från Mölnlycke tog därefter tag i den första halvleken men lyckades inte få in ett mål, utan fick snarare se sig överrumplade av Pettersson än en gång då hon tryckte in matchens fjärde mål strax innan halvtidsvilan. Pixbo lyckades inte ta sig tillbaka in i matchen, CL 98 gick segrande ur G13-finalen mot Pixbo med 5–0 efter att Alva Rahm suttit det sista målet i den andra halvleken.
– Vi har jobbat som ett lag hela turneringen och peppat varandra. Vi är så många som gillar innebandy och vi är väldigt många som kan spela tillsammans, säger Pettersson.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy