CL98IC är en riktig trotjänare på Gothia Innebandy Cup

2021 skulle CL98IC firat 20 år som deltagare på Gothia Innebandy Cup, då turneringen ställdes in på grund av pandemin får de fira sitt 20 års jubileum i januari 2022 istället.

Precis som för många andra föreningar har pandemin påverkat CL98IC från Kalmar. När hallarna i staden stängdes under två månader var det väldigt tufft, men så fort de öppnade igen var mer eller mindre alla föreningens lag igång med träningar direkt. De har lyckats behålla de flesta av sina spelare trots nedstängda hallar och restriktioner.

CL98IC är en förening som fokuserar på att alla som vill ska få chansen att spela innebandy, men de fokuserar även på att utbilda sina spelare så att de som vill satsa på att bli elitspelare ska ha de verktyg som krävs. 2011 slogs elitverksamheten ihop med Färjestadens IBK och bildade FBC Kalmarsund, ungdomsverksamheten fortsatte bedrivas i CL98IC som sedan dess gått från division 4 till division 1 på både dam- och herrsidan. Föreningen har nu som mål att alla elitspelare ska komma från den egna ungdomsverksamheten, och än så länge har de lyckats mycket bra. Just nu finns det 29 ungdomslag i 20 olika åldersklasser samt ett parainnebandylag i föreningen.

Johan Wittberg är verksamhetsutvecklare i CL98, den forna elitspelaren som la klubban på hyllan efter säsongen 2019/2020 brinner för att ge barn och ungdomar möjligheten till en meningsfull och aktiv fritid, gärna genom innebandyn. Han har själv spelat Gothia Innebandy Cup fyra gånger och minns det väl.

Vi spelade Gothia Innebandy Cup med mitt gamla 87-lag vid 4 tillfällen mellan 2002-2006. Vi gjorde inga stora resultat men jag var med 84-laget ett av de åren då vi gick till final men förlorade stort mot Södra Sandby. - Johan Wittberg, verksamhetsutvecklare i CL98IC.

CL98ICs P04-lag som vann Gothia Innebandy Cup 2019

Att spela Gothia Innebandy Cup är oerhört stort för föreningen som brukar åka till Göteborg med 10-15 lag varje år, än så länge är det 13 lag anmälda till turneringen i januari 2022, föreningens mål är 15 lag. För Johan själv är det förutom alla minnen från segrar och avancemang, mötena med alla olika människor och alla vänner han skaffat sig inom innebandyn som är den största vinsten och glädjen, något som han ser att föreningens resa till Göteborg kan hjälpa till att skapa för spelarna i ungdomslagen.

Det blir en viktig del i vår klubbgemenskap då lagen bor tillsammans och blandas mellan åldrar och kön i korridorerna. Vi har dessutom alltid en väldigt stor andel föräldrar och supportrar som åker med till Göteborg och tittar på alla olika lag, så det brukar alltid vara bra tryck på CL98:s matcher i Gothia Innebandy Cup - Johan Wittberg, verksamhetsutvecklare i CL98IC.

Många av föreningens lag har redan varit på iväg på cuper under försäsongen nu när restriktionerna lättats, nu ser de fram emot Gothia Innebandy Cup till vintern och att göra Göteborg blått igen.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy