AS Trenčín åker buss i 22 timmar för att spela Gothia Innebandy Cup

De reser mer än 100 mil, en resa som tar 22 timmar, för att spela Gothia Innebandy Cup. Enligt Peter Klapita, tränare för AS Trenčín, är det väldigt utvecklande för spelarna att spela mot lag från andra länder, spelarna lär sig mycket och det är värt den långa resan för att på uppleva att spela cup utomlands.

2020 var AS Trenčín ett av fem lag från Slovakien som deltog på Gothia Innebandy Cup. Det var första gången föreningen deltog och de tog sig hela vägen till åttondelsfinal. Men det är inte bara den sportsliga prestationen som gör att de nu kommer tillbaka för att delta igen i januari. Hela upplevelsen med att sova på madrasser i skolsal, spela matcher mot lag från andra länder och uppleva en ny stad gör att de återkommer.

Peter Klapita är huvudtränare för AS Trenčín och nära vän med Jiri Jakoubek som varje år organiserar resan till Gothia Innebandy Cup för de tjeckiska och slovakiska lag som deltar. Varje år sätter sig lagen på bussarna två dagar innan turneringen börjar och reser ungefär 100 mil och 22 timmar innan de kommer fram till Göteborg tidigt på morgonen. Efter några timmars sömn spelar de träningsmatcher mot varandra innan det är dags att ladda upp inför gruppspelsmatcherna dagen efter.

Jag vet inget som är mer intressant än att se mina innebandyspelare möta lag från andra länder. I vår klubb försöker vi spela träningsmatcher mot lag från andra länder och vi reser till turneringar både på sommaren och vintern, men det blir oftast spel mot tjeckiska lag. När spelarna får möta svenska lag, då är det något extra, något väldigt speciellt. - Peter Klapita, huvudtränare i AS Trenčín

AS Trenčín gör sig redo för match på Gothia Innebandy Cup 2020.

Enligt Peter var det många av spelarna som tog stora steg i sin innebandyutveckling senast de deltog på Gothia Innebandy Cup, de presterade bättre än de hade förväntat sig. När de vann över svenska lag, trodde han knappt sina ögon och det är de här ögonblicken och erfarenheterna som gör att de längtat efter att komma tillbaka för att delta igen. Peter tror att ungdomarna utvecklas mer som spelare när de får möta lag från andra länder och det är därför de försöker åka på två till tre turneringar utomlands varje år. De spelar också så många träningsmatcher som möjligt, den här säsongen räknar Peter med att de kommer spela 60-65 matcher totalt, jämfört med mindre klubbar i Slovakien som oftast spelar 20-25 matcher på en säsong. Det krävs hårt jobb och mycket planering men i slutändan går Peter runt med ett stort leende på läpparna och han är alltid stolt över stolt över sina spelare.

PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy