Vanliga frågor


 • Från vilket datum kan jag söka uppdrag som funktionär på Gothia Innebandy Cups hemsida?

  Det varierar beroende på vilket uppdrag du vill söka. Här nedan kan du se vilken månad och dag som gäller för det uppdrag du är intresserad av:

  Mitten av september
  Skolvärd, Serveringsansvarig, Matsalsvärd, Städare, Hallansvarig, Första Hjälpen, Försäljning

  Slutet av september
  Domare

 • När spelas Gothia Innebandy Cup 2022?

  Gothia Innebandy Cup spelas 6–9 januari.

 • När börjar mitt uppdrag?

  Datum varierar beroende på vilket uppdrag du sökt. Du kan läsa mer specifikt om detta under ” Läs mer om uppdragen”. 

 • Vem står bakom Gothia Innebandy Cup?

  Gothia Cup ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen BK Häcken.

 • Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

  Alla personer som fyllt 16 år är välkomna att söka sig till vår organisation. Men som exempelvis skolvärd krävs det att du fyllt 23 år, som matsalsansvarig 21 år och som städare ska du fyllt 18 år för att kunna söka. Ålderskrav för respektive uppdrag hittar du i informationstexterna under ”Läs mer om uppdragen”. Vi ser gärna även att personer som är äldre och som redan har en mångårig erfarenhet från yrkeslivet söker sig till oss.

 • Får jag några raster?

  Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser och äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och bra på att planera tillsammans med sin arbetsledare.

 • Finns det något sista datum för att ansöka?

  Egentligen inte. Det är behovet av nya funktionärer som styr. Har vi däremot tagit emot, rekryterat, intervjuat tillräckligt många funktionärer för ett specifikt uppdrag så avslutar vi möjligheten att söka sig till detta uppdrag via hemsidan. Alla som skickar in en ansökan får ett svar via mail. Gothia Innebandy Cups rekryteringsarbete pågår från början av september fram till slutet av november. Kallelse till intervju skickas via mail – så var extra uppmärksam och läs dina mail under denna period.

 • Är det många som söker uppdrag som funktionär under Gothia Innebandy Cup?

  Det är många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt. Det innebär dock att vi inte tar in lika många nya funktionärer. Många startar sin Gothia-karriär i matsalen, går vidare som serveringsansvarig eller skolvärd och hallansvarig. Alla ansökningar som kommer in läses och behandlas av ansvariga inom organisationen.

 • Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

  Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Innebandy Cup är det ett extra plus. För dig som är intresserad av uppdrag där det krävs arbetsledaregenskaper är dokumenterad erfarenhet viktig.

 • Får jag någon ersättning som funktionär?

  Ja, det får du. Den ersättning som du eller som din förening erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt feriejobb.

 • Erbjuder ni något mer än ersättning?

  Absolut. Om du har rätt inställning, är ambitiös, flexibel, och tar dig hela vägen fram till ett uppdrag erbjuder vi dig följande:

  – Arbetslivserfarenhet
  – Utbildning
  – Funktionärskläder
  – Frukost, lunch och middag under turneringen
  – Ekonomisk ersättning
  – Möjlighet att växa i en ledande organisation
  – Intyg

 • Kommer jag att bli kallad till en intervju?

  Det varierar beroende på vilket uppdrag du sökt. I ett första skede blir du kontaktad via mail och efter det blir du eventuellt kallad till intervju. Inbjudan till samtliga intervjuer skickas via mail – så var extra uppmärksam.

  Enskild intervju
  En enskild intervju där du träffar en projektledare eller en person från Gothia Innebandy Cups organisation, kontoret. De enskilda intervjuerna pågår under hela hösten fram till december månad.

  Gruppintervju
  När det gäller uppdraget som matsalsvärd kommer Gothia Innebandy Cup att kalla ett antal sökande till en första gruppintervju. Gruppintervjuer för matsalsvärdar kommer att genomföras under oktober och november månad.

 • Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

  Personer som sökt, men av någon anledning inte tilldelats något uppdrag, kommer att få ett besked via mail. Något speciellt sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked i början av december ska du ta kontakt med Gothia Cup på funktionar@gothiacup.se.

 • Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

  Nej, tyvärr. Det kan vara så att vi kallar dig för en intervju för fler uppdrag, men vi erbjuder dig enbart ett av dem.

 • Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

  Ja, det finns det. Samtliga funktionärer måste genomföra minst en utbildning för att bli godkänd som funktionär. Antalet utbildningar varierar beroende på vilket uppdrag du har. Alla utbildningar i Gothia Innebandy Cups regi är obligatoriska.

 • Vilka tider är det som gäller under själva cupveckan?

  Det varierar beroende på uppdrag. Som skolvärd bor du på skolan hela veckan, som kokerska kan det bli långa dagar och som matsalsvärd eller städare är ett och samma pass cirka åtta timmar per dag.

 • Får jag några speciella kläder som funktionär?

  Självklart. Samtliga funktionärer får minst en tröja, beroende på uppdrag. Funktionärströjan får du på plats din första dag av din ansvarige.

 • Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

  Då tar du kontakt med oss på Gothia Innebandy Cup genom att maila din fråga till funktionar@gothiacup.se.

Partners