Tjeckiska Prague Tigers kommer med tre lag

Det kommer en hel del tjeckiska klubbar till Gothia Innebandy Cup 2018. En av dem heter Prague Tigers, som ställer upp i B11-, B13- och B16-klassen.

Det är inte svårt att lista ut vart Prague Tigers kommer ifrån. Hemmaorten är Tjeckiens huvudstad, Prag, och föreningen har över 250 st aktiva medlemmar. Klubben har bara funnits i knappa 17 år och idag fokuserar Prague Tigers främst på att utbilda och utveckla sina ungdomar. Sedan 2010 samarbetar föreningen med grundskolan ZŠ Generála Janouška, som möjliggör att barnen kan få utveckla sitt innebandyspel även i skolan.

Det är andra gången Prague Tigers ställer upp i Gothia Innebandy Cup, som är den enda utländska turneringen klubben ställer upp i. I år kommer man med en styrka på inte mindre än 60 personer och man kommer hit för att framförallt samla erfarenheter, enligt en av lagens tränare Vladimír Jambor. Han ser också framemot att mäta krafterna mot lag som de normalt sett inte ställs emot. Den vänliga atmosfären i Göteborg är också en av anledningarna till att de väljer att komma tillbaka.

Nu är det lite över en månad kvar till turneringsstart och vi hoppas givetvis att Prague Tigers får en härlig upplevelse i Göteborg i januari!

Partners