IBK Mantorp redo för spel i nya 17-årsklassen

Många lag har upptäckt den nya 17-årsklassen i Gothia Innebandy Cup. IBK Mantorp är ett av lagen som deltar i G17.
– Vi hoppas få spela många matcher, säger lagets tränare Alexander Jederström.

När nästa upplaga av Gothia Innebandy Cup drar igång i januari är det premiär för G17 och B17. Tanken är att den nya åldersklassen ska ge deltagarna ytterligare en möjlighet att spela mot jämnåriga. IBK Mantorp har, liksom många andra lag, mixade lag åldersmässigt. För dem innebär den nya 17-årsklassen att deras spelare kan spela tillsammans utan att de behöver söka dispenser för överåriga spelare.

– Vi har mixade lag med tjejer födda 2001–2004. Vi har en 01:a, åtta 02:or, två 03:or samt tio 04:or, så det är en väldig spridning på åldern i laget. Det hade kanske passat oss ännu bättre att spela i 16-årsklassen, men vi får inte ha så många dispenser, säger Alexander Jederström.

Mantorp är ett litet samhälle med omkring 4 000 invånare beläget vid Europaväg 4 i Östergötland. Orten är kanske mest känd för racerbanan Mantorp Park, där många internationella racertävlingar har avgjorts. I Mantorp finns också innebandyklubben IBK Mantorp. Klubben har omkring 150 spelare fördelat på nio lag. 2015 var klubben med i Gothia Innebandy Cup i G15. När laget kommer till Göteborg i januari är det andra gången klubben deltar med lag i Gothia Innebandy Cup. 

– Vi ville göra någon större aktivitet som träningsläger eller cup den långhelgen. Jag sökte lite på nätet och kom att tänka på den här turneringen då dottern var med och spelade fotboll i Gothia Cup i somras, fortsätter Alexander Jederström.

Lagets 21 spelare tränar tillsammans två gånger i veckan. Till Göteborg kommer även fyra ledare och en stor skara föräldrar och syskon att åka.

– Det viktigaste för oss är att vi har roligt som lag och blir ännu mer sammansvetsade, vi har fem nya tjejer i år. Sedan hoppas vi att vi får spela många matcher också då vi är många spelare och att alla kan få ungefär lika mycket speltid. Vi har hört mycket gott om cupen och förväntar oss ett bra arrangemang, säger Alexander Jederström.

I år livesänder vi från tio planer under Gothia Innebandy Cup!

För fjärde året i rad livesänder vi matcher från Gothia Innebandy Cup, inklusive samtliga finaler.

En match kostar 49 kr och ett All access-pass, som ger dig tillgång till samtliga matcher under turneringen, kostar 179 kr. Köper du en match eller ett All access-pass kan du också se matchen i repris.

Planer som vi livesänder ifrån under Gothia Innebandy Cup 2020:

Åbyhallen 1

Åbyhallen 2

Lundenhallen

Partille Arena A

Partille Arena B

Salming Arena

Prioritet Serneke Arena A

Gothia Arena

Valhalla A

ÖHK-hallen K

Gothia Innebandy Cup expanderar

Gothia Innebandy Cup flyttar till 2020 års turnering in i Åbymässan. I en av mässhallarna kommer det att byggas upp två högkvalitativa spelplaner och vi erbjuder rum på det nybyggda hotellet Åby Hotel som ligger vägg i vägg med mässan.

Åbymässan är en del av Åby Arena som ligger i Mölndal, strax utanför centrala Göteborg. Mässan öppnades så sent som i januari i år och förutom 10 500 kvadratmeter mässlokal finns på Åby Arena även en travbana, hotell, gym, restauranger och café. En toppmodern anläggning som kommer bli ett perfekt tillskott för Gothia Innebandy Cup­
Vi är mycket glada över samarbetet med Åbymässan, då vi ser en möjlighet att erbjuda högkvalitativa spelplaner på en plats som är unik, säger Lena Rönnefors, som är turneringsledare på Gothia Innebandy Cup.

Åbymässan kan som sagt erbjuda 10 500 kvadratmeter mässlokal och har mycket fina förutsättningar för idrottsevenemang.
Vår förhoppning är även att kunna växa med fler spelplaner och på sikt bygga ett häftigt center där våra spelare kan hänga och ta del av andra roliga aktiviteter, säger Lena Rönnefors.

I direkt anslutning till mässlokalen ligger Åby Hotel, där vi erbjuder deltagare helt nybyggda hotellfaciliteter. För mer info kring detta, vänligen kontakta hotel@gothiainnebandycup.se.

Glöm heller inte att anmälan till nästa års turnering stänger den 10 november.

Det ryska laget Kosmos har vunnit sitt deltagande i Gothia Innebandy Cup

Det ryska laget Kosmos vann prestigefyllda Unihoc Russia Cup i maj. Därmed vann de också deltagande i Gothia Innebandy Cup nästa år.
– Att komma till turneringen i Göteborg är en fantastisk möjlighet för oss att berika vårt spel och vår tävlingserfarenhet, säger Evgeniy Snegurenko som är mamma till en av lagets spelare.

En av Rysslands största och mest prestigefyllda innebandyturneringar bland barn- och ungdomslag hålls i staden Veliky Novgorod varje år. Ett stort antal lag deltar och skapar tillsammans nästan en slags högtid för innebandy. I år tilldelades vinnarna i varje åldersgrupp ett specialpris utöver cupen och medaljerna – de vann också deltagande i Gothia Innebandy Cup. Kosmos vann i åldersgruppen för pojkar födda 2008.

– Vi kunde ta förstaplatsen efter en tuff kamp. Lagets styrkor är sammanhållningen, ömsesidig förståelse på spelplanen, respekt för motståndaren, uthållighet och viljan att vinna. Laget ger aldrig upp, de spelar alltid till sista sekunden, säger Evgeniy Snegurenko.

I januari kommer laget till Sverige och Göteborg. Men det är inte första gången de reser utomlands för att spela innebandy.

– I januari i år deltog laget i internationella Helsinki Floorball Cup, det var en väldigt bra upplevelse. För att delta i Gothia Innebandy Cup måste vi resa i tre dagar med olika transportmedel – tåg, buss och färja. Vi är glada över att få delta i Gothia Innebandy Cup och vi ser fram emot spännande och intressanta matcher. Det är en fantastisk möjlighet för oss att berika vårt spel och vår tävlingserfarenhet genom att spela mot lag från andra länder, säger Evgeniy Snegurenko.

Kosmos är baserade i den lilla staden Mirny i regionen Arkhangelsk som ligger i den norra delen av landet. Sedan Ryssland blev en del av innebandyrörelsen i början av 90-talet har Arkhangelsk kommit att bli en region där innebandy har en ledande position, mycket tack vare Kosmos tränare Tukhbatulin Vinir som har utvecklat klubben sedan 2003.

– För närvarande tränar klubben barn som är från 6 till 16 år. Träning sker året runt – utomhus på sommaren och på hösten och i gymmet eller på en isrink på vintern och våren. Inte långt ifrån oss finns flera andra innebandyklubbar och vi möter de lagen ständigt i tävlingar på olika nivåer. Vår region har en ledande position inom innebandy bland barnlag, säger Evgeniy Snegurenko.

Vi ser fram emot att välkomna Kosmos till Göteborg i januari!

Bli en del av Gothia Innebandy Cup – sök funktionärsuppdrag nu!

Gothia Innebandy Cup söker funktionärer till nästa års turnering som spelas i Göteborg den 3-6 januari. Vill du utveckla dina ledaregenskaper och få andra att samarbeta under en intensiv vecka i en spännande och internationell miljö? Då har vi funktionärsuppdraget för dig.

Gothia Innebandy Cup är en av världens största och mest internationella innebandyturneringar och vi är beroende av våra engagerade och duktiga funktionärer för att turneringen ska kunna fungera. Varje år bidrar över 500 funktionärer till att göra Gothia Innebandy Cup till en sprakande innebandyfest för alla deltagare och publik. Är du över 17 år och vill bli en av dem – läs mer om våra funktionärsuppdrag och ansök här.

Vi behöver funktionärer till alla delar av evenemanget – du väljer själv om du vill söka uppdrag på våra skolor, planer, matsalar eller inom vår försäljning. Förutom en spännande upplevelse och nya vänner för livet, så får alla funktionärer också ekonomisk ersättning och funktionärskläder.

Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande, så skicka in din ansökan i dag. 

Hoppas att vi ses!

Hög tid att planera in Gothia Innebandy Cup i vinter

Nu är anmälan för hotellbokning för medresenärer öppen. Förutom förmånliga priser på boendet så ingår också Gothia Card när hotellbokningen görs genom oss.

Nästa upplaga av Gothia Innebandy Cup spelas 3–6 januari och det börjar bli hög tid att ordna med allt det praktiska kring vistelsen i Göteborg. Förutom de tusentals spelare som intar stan så kommer i vanlig ordning även föräldrar, släktingar och vänner till Göteborg för att stötta och ta del av innebandyfesten. Gothia Innebandy Cup erbjuder hotellinkvartering till förmånliga priser för familj och vänner. Det finns flera olika hotell och rumstyper att välja mellan.

Gothia Card ingår i priset till alla som bokar hotell via Gothia Innebandy Cup. Med ett Gothia Card åker du gratis med Göteborgs lokaltrafik, samt våra egna busslinjer, Gothia Line. Kortet gör också att du kan ta del av alla cupens evenemang och flera av Göteborgs turistattraktioner.

För mer information, anmälan och priser läs här eller kontakta Gothia Innebandy Cup: hotel@gothiainnebandycup.se.

Gothia Innebandy Cup inför en ny åldersklass för 17-åringar

Gothia Innebandy Cup inför en ny åldersklass, G17 och B17.
– Genom att skapa en nivå till hoppas vi kunna ge deltagarna ytterligare en möjlighet att spela mot jämnåriga, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

När anmälan till Gothia Innebandy Cup öppnade i dag, fanns en ny åldersklass att registrera sitt lag i. Turneringen inför klasser för pojkar och flickor 17 år, B17 och G17, till nästa år.
– Många klubbar spelar nivåanpassat i sina lag, med blandade årskullar, och om ett lag består av 16- och 17-åringar blir det för tufft för dem att spela i 18-årsklassen. Vi hoppas att vi genom den nya klassen kan skapa en möjlighet till för att möta våra deltagares behov och önskemål, säger Niclas Freiholtz.
Den nya klassen är en följd av innebandyns utveckling, där man har fler nivåindelningar längre upp i åldrarna, i stället för ett juniorlag som fångar in alla spelare från 17 år upp till seniorer.
– Spelsättet förändras och då förändras vi med det. Vi tror att vi kan nå fler lag på det här sättet, säger Niclas Freiholtz.

Gothia Innebandy Cup spelas 3–6 januari, 2020. Anmäl ditt lag HÄR.

Partners