Bli en del av Gothia Cup

Medarrangör


Dela andra människors drömmar, upplev gemenskapen och få minnen för livet samtidigt som ni i föreningen tjänar extra pengar.

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer. Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.

Som förening har man under Gothia Cup möjligheten att ta hand om en eller flera skolor under turneringsveckan.

Att vara medarrangör under Gothia Cup


Att vara medarrangör under Gothia Cup är roligt, lärorikt och ger en bra ersättning att göra saker tillsammans för i föreningen.
Det bor mellan 16-40 lag på skolorna, med många internationella lag. De möten och relationer man skapar under turneringen blir ofta minnen för livet.

Under turneringsveckan använder sig Gothia Cup av ett 60-tal skolor i Göteborg, Kungsbacka, Mölndal, Partille och Alingsås. Skolorna varierar i storlekar, antal lag och deltagare.

Som förening finns det möjlighet att välja vilken storlek på skola, vilka uppdrag och vilka tillval som passar föreningen bäst. Kontakta Gothia Cup för information om ersättning och upplägg för er förening.

Tjäna upp till 70 000 kr.
För mer information, vänligen fyll i intresseanmälan HÄR.

Försäljningsrättigheter

Som förening har ni av Gothia Cup tillstånd att bedriva försäljning på skolan man ansvarar för, förutsatt att ert sortiment inte konkurrerar med Gothia Cups officiella leverantörers produkter.

Gothia Cup erbjuder och står för

• Frukost, lunch och middag under turneringsdagarna
• Boende på skolan (skolsal)
• Ekonomisk ersättning
• Utbildning
• Erfarenhet
• Intyg

ReferenserLasse Samuelsson, Alingsås IF, som var skolvärdar på Gärdsåsskolan:
”Vi skötte om barnen, ungdomarna och ledarna och såg till att de kom dit de skulle och snackade med dem om fotbollen och matcherna. Lite hjälpreda i största allmänhet. Vi kom väldigt nära dem. Vi var väl den tryggheten de hade, de var ju långt hemifrån många av dem och då blir det många praktiska frågor. Hur lång tid det tar att åka med spårvagn, vilka tider, vilka planer, massa sådant…
Man får ju frågor som man inte får av ett svenskt lag och det är jättekul – man får tänka till. Det var väldigt lärorikt på många sätt. Att du ser vad som är viktigt för olika människor – det som är viktigt för den ena är inte viktigt för den andra. Man får ju tänka både en och två gånger ibland för att förstå vad de menar och vad de undrar över.”
Hur kan alla möten under Gothia Cup vara utvecklande och lärorika för en förening?
”Det är helt enkelt att bredda upptagningsområdet. Det blir ju mer och mer internationell anknytning även här och då är det bra att man lär sig vad som är viktigt från olika kulturer. Så för oss var det jättekul ur den aspekten.
Varför skulle du rekommendera andra föreningar att gå in och bli en del av Gothia Cup?
Det är helt enkelt för att bredda sin egen kunskap, för att ta hand om fler ungdomar på hemmaplan och lära sig hur det fungerar. Se hur hela arrangemanget är upplagt – det var imponerande. I dagens föreningar blir det större och större gap mellan årskullarna, lagen blir mer uppknutna kring sin årskull och har inte samma utbyte inom hela föreningen som förr. Så det betyder mycket för föreningskänslan och sammanhållningen i klubben att göra ett sådant här uppdrag tillsammans.”

Alexander Sjöberg, Ny Resurs, som ansvarade för säkerhetsuppdragen inpassering och rondering på Fässbergsskolan:
”Det är världens största fotbollscup för ungdomar, i vår lilla stad Göteborg, och det är rätt häftigt att få vara en del av hela den rörelsen oavsett om man sitter vid en poängtavla eller hjälper till på en skola eller är publikvärd. Det är väldigt givande.
Vi fick en bredare bild av vad själva funktionärsgrejen är. Hittills har vi mest jobbat med poängtavlor och statistik och liknande – här fick vi en bredare kunskap i vad mycket mer det är som behövs för att få så här stora evenemang eller rörelser att gå runt.
Vi lärde oss att vi kan ta till oss ännu mer uppdrag och att vi klarar av mycket mer. 
De goa ledarna är nog mitt bästa minne från Gothia Cup. Men det är kul att se alla roliga ungdomar också, hur de stojar omkring och hur de blir när de är i grupp och utomlands på sådana här roliga evenemang. Det är kul att se, för det är väldigt mycket glädje bland alla. Jag vet inte hur många klasser det var på den här skolan men det var en väldig massa så det var jätteroligt att se – ungdomar från flera länder samlas och har det hur kul som helst.
Vi hoppas att det här blir tradition. Vi ska ha fler utbildningar nu med fler funktionärer, så vi kommer att komma med en ännu större styrka till nästa år!”

Jag vill veta mer!


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Partners