Klubben som varit med alla år

Nästan 10 000 ungdomar deltog i Gothia Innebandy Cup i början av januari och ett hundratal av dem representerade Partille Innebandy – klubben som är den enda som varit med i samtliga 25 upplagor av turneringen.
– Alla i föreningen vet att Gothia Innebandy Cup är rolig att spela och har en stor charm, säger klubbens ungdomsansvarige Sebastian Idehed.

Många är lagen som kommer till Gothia Innebandy Cup varje år. Årets turnering lockade till exempel rekordmånga lag – 457 stycken. Partille Innebandy, som varit med i samtliga turneringar sedan starten 1994 deltog med fem lag, men drog också ett tungt lass organisatoriskt.
– Vi hade till exempel ansvar för tre hallar och olika kiosker. Förutom att det är en rolig turnering att spela är det en viktig inkomstkälla för både föreningen och de respektive lagen, säger Sebastian Idehed, som sedan två år tillbaka är anställd som ungdomsansvarig i föreningen.
På frågan om bästa minnena från turneringen listar han tre stycken – i tre olika roller.
– Jag var med som spelare i många år och det bästa minnet därifrån är när vi som tolvåringar gick hela vägen till final. Det var en fantastisk turnering och vi fick möta finska och tjeckiska lag på väg till finalen och det var häftigt att möta internationellt motstånd i den åldern.
– För två år sedan var jag tränare för ett lag där vi tog oss till semifinal och åkte ut på straffar mot Sverigeettan. Vi slog ut ett riktigt bra tjeckiskt lag på vägen och jag tycker att charmen med Gothia Innebandy Cup är att man ställs mot andra lag än de i Göteborgsregionen som man normalt möter. Det är en konkurrenskraftig turnering som lockar lag från olika länder. Det är oerhört inspirerade att möta skickliga lag som spelar helt annorlunda än man är van vid. Vill man ha den utmaningen är det Gothia Innebandy Cup man ska spela.
Det sista minnet han vill lyfta fram är från i år.
– Jag var hallansvarig på Katrinelund och tyckte att det var häftigt att få uppleva turneringen från den sidan också, att integrera med andra funktionärer och skapa bra förutsättningar för deltagarna. Det är ett bra minne.
Partille Innebandy har cirka 350 ungdomsspelare och Idehed lovar att klubben kommer att vara med i Gotha Innebandy Cup även i framtiden.
– Det är jag helt övertygad om att vi kommer att vara. Den ligger dessutom bra i tiden, i slutet av jullovet. Vi hoppas att så många lag som möjligt från oss kommer att vara med och spela.

Anmälan till 2019 års upplaga av Gothia Innebandy Cup öppnar den 12 mars.

This post is also available in: English

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Partners