Inspring innan match

En upplevelse i sig

Inför varje match i Partille Arena A, Åbymässan 1, Lundbystrand 1, ÖHK-Hallen K, Valhalla A, Salming Arena, Prioritet Serneke Arena A, Torpahallen och Sandeklevshallen uppmärksammas spelarna genom en häftig entré och inspring på planen för att visa att det är mer och större än en vanlig seriematch.

Som lagledare får du på plats information om hur spelarna ska springa in strax före matchstart. Detta kan variera från hall till hall – så det är viktigt att ni som lag alltid checkar in när ni anländer till hallen. På plats finns funktionärer från Gothia Innebandy Cup som visar och hjälper er.

Eftersom vi inte vill förlora tid och skapa förseningar är det otroligt viktigt att ni som lagledare uppmanar spelarna att vara beredda. Inspringet beräknas ta cirka 50 sekunder.

Innan matchstart

Både hemmalag och bortalag har vid match check–in fått instruktioner om i vilken hörna de ska ställa upp inför inspringet. Som lagledare är det viktigt att spelarna, så fort slutsignalen från den tidigare matchen ljuder, är beredda att ställa upp. Innan laget ställer upp ska samtliga spelare lämna medtagna väskor i anslutning till respektive avbytarbänk.

Inspring

I samband med att en utvald låt ljuder i högtalarna startar speakern er match och gör en kort lagpresentation. Först när presentationen av båda lagen är klar och låtslingan ökar i tempo springer båda lagen ut enligt skissen ovan. Det kommer att finnas en funktionär på plats som hjälper till och som ger klartecken för båda lagen att springa ut. När inspringet är avklarat ställer båda lagen upp och gör sig redo för matchstart.

Partners