Frederikshavn Blackhawks återvänder för fjärde gången

Frederikshavn Blackhawks 15-åringar representerar Danmark i nästa års upplaga av Gothia Innebandy Cup. 2017 deltog föreningen för tredje gången i cupen och när man nu kommer tillbaka för en fjärde gång blir laget ett av de mest rutinerade.

I årets Gothia Innebandy Cup deltog Frederikshavn Blackhawks i B14-klassen. Laget inledde torsdagen på bästa vis och slog FBC Viljan med 3-2. Senare samma dag spelade man 2-2 mot Tenhults IF samt 3-3 mot gruppettan Frölunda IBK, vilket gjorde att laget stod på 5 poäng inför den helt avgörande matchen mot Tillberga på fredagskvällen.
Redan efter fyra minuter mot Tillberga hade Frederikshavn gått upp i en 2-0-ledning och en plats i A-slutspelet var inte långt borta. Tolv minuter senare reducerar Tillberga och det blir början på en mäktig vändning av svenskarna. När domaren blåser av matchen visar siffrorna 4-2 till Tillberga och Frederikshavn blir grupptrea. I B-slutspelet lyckas laget inte ladda om och äventyret tar slut direkt efter en 4-2-förlust mot Mölndals IBF.

2018 återvänder laget till Göteborg och målet är att komma längre än vad man gjort tidigare.
– Vi siktar alltid efter guld, men målet är att placera oss bättre än vad vi gjort under tidigare upplagor av Gothia Innebandy Cup, säger en av lagets tränare Jens Bjerregaard

Innebandyn i Danmark är långt ifrån lika utvecklad som i Sverige, men sporten är på väg upp och under VM 2016 kom landslaget till kvartsfinal, där det blev förlust mot Finland, som senare tog hem guldet. Frederikshavn Blackhawks tillhör en av de större klubbarna i landet och A-laget huserar i Unihoc Ligaen, som är Danmarks svar på Svenska Superligan.
Frederikshavns pojkar 15/16 är även dem en av landets främsta klubbar och senaste säsongen kom laget tvåa i den inhemska turneringen. I år siktar laget på guldet och Gothia Innebandy Cup blir ett bra test för killarna i laget.
– Det finns allt för lite klubbar i Danmark för att få tillräckligt med matcher. De svenska lagen har en fördel med att de kan spela varje helg, vilket vi inte gör, säger Bjerregaard.

13 spelare, en målvakt samt fyra ledare tar båten över för att delta i Gothia Innebandy Cup 2018. Många av spelarna kommer hit för tredje året i rad och närheten och upplevelsen är två av anledningarna varför.
– Det är inte långt mellan Fredrikshamn och Göteborg. Vi har dessutom haft goda upplevelser de tidigare åren vi deltagit och stämningen är alltid på topp i Göteborg. Vi hoppas också kunna knyta kontakter och eventuellt få svenska lag att komma till vår stad på träningsläger. Vi skulle också gärna vilja komma till Göteborg fler gånger och spela matcher under säsongen, säger Bjerregaard.

På frågan vad som gör en innebandyturnering lyckad svarar Jens;
– Storleken på turneringen och att allt fungerar är viktigt. Transport, mat och inkvartering – allt det måste flyta på och fungera. Det är också viktigt att man får spela många matcher och därför är det bra att det finns både A- och B-slutspel i Gothia Innebandy Cup.

Gothia Innebandy Cup önskar Frederikshavn Blackhawks lycka till i nästa års turnering! Vill ni komma i kontakt med föreningen hittar ni kontaktuppgifter på deras hemsida HÄR.

Partners